Niet storen, Lieke leest!
Boek

Niet storen, Lieke leest! (cop. 2011)/ Gillian Shields, ill. van Francesca Chessa ; [vert. uit het Engels door Ineke Ris]

Lieke verslindt het ene boek na het andere. Dan onmoet ze Wieke, die liever in bomen klimt dan leest. Samen worden ze ontdekkingsreizigers. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als Lieke eenmaal lezen kan, lukt het haar niet meer om te stoppen. Ze verslindt het ene boek na het andere. Ze wordt al gauw door iedereen Boekenlieke genoemd. Ze heeft zelfs geen tijd meer om buiten te spelen. Haar moeder neemt haar mee naar de speeltuin en daar ontmoet Lieke een meisje dat lezen haat. Wieke hangt liever aan een klimrek of klautert in een boom. Na enige tijd krijgen de meisjes begrip voor elkaar. Ze besluiten ontdekkingsreizigers te worden en Lieke kan het niet laten om met hun avonturen iets bijzonders te doen. In dit kleurige prentenboek staan bijna steeds paginagrote illustraties, geschilderd in heldere kleuren en met gebruik van o.a. collage. De tekst is uitermate geschikt voor klassenbezoeken in bibliotheken. Het boek lijkt wel in opdracht geschreven! Het einde van het verhaal is wat onbevredigend, maar een boek dat propaganda maakt voor het lezen, moet gekoesterd worden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059272682

Titel Niet storen, Lieke leest!
Auteur Gillian Shields
Secundaire auteur Francesca Chessa ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Library Lily. - London : Gullane Children's Books, 2011
ISBN 9789059272682
PPN 334213487
Thematrefwoord Boeken ; Lezen
Taal Nederlands