Treinen
Boek

Treinen (cop. 2011)/ John Coiley, [extra fotogr. Mike Dunning ; vert. uit het Engels]

Informatie over de geschiedenis van de trein in woord en beeld.Korte hoofdstukken met veel kleurenfoto's en gekleurde tekeningen vertellen over de geschiedenis van de trein in met name Engeland. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gebonden herdruk van een deel uit de bekende serie 'Ooggetuigen' waarin aan de hand van ruim dertig thema's het onderwerp 'vervoer per trein' wordt uitgelegd. Elk thema omvat twee bladzijden. Linksboven wordt in het kort, in eenvoudige bewoordingen en met een duidelijk lettertype, de kern van het thema toegelicht. Er omheen worden bepaalde aspecten nader uitgewerkt in een klein lettertype, dit alles ondersteund met veel illustraties in kleur. Uitgelegd wordt wat een trein is en hoe het vervoer van goederen en mensen over de rails zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. De nadruk ligt daarbij op de ontwikkeling van locomotieven in het Verenigd Koninkrijk (met name Engeland) en in mindere mate de Verenigde Staten. Gedeeltelijk geactualiseerde herdruk (tot ca. 2008), maar in de toekomstvisie worden projecten aangegeven die ten tijde van de eerste uitgave (1993) al gerealiseerd werden. Ook wordt er weinig verteld over de ontwikkelingen op het (Europese) continent, terwijl het zien van zo'n trein in Nederland of België voor jongeren juist de aanleiding is voor het houden van een spreekbeurt. Achterin een chronologie, verwijzingen naar websites (twee Nederlandstalige) voor meer informatie, een verklarende woordenlijst en register. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089416575

Titel Treinen
Auteur John Coiley
Secundaire auteur Mike Dunning
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2011 - Antwerpen : Standaard
Overige gegevens 72 p - ill - 29 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met National Railway Museum - Oorspr. Nederlandse uitg.: Houten : Van Holkema & Warendorf, cop. 1993 - Met reg - Vert. van: Train. - London : Dorling Kindersley, cop. 2009. - (Eyewitness guides). - Oorspr. uitg.: 1992
ISBN 9789089416575
PPN 333952952
Rubriekscode 657.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Treinen; Geschiedenis
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Treinen

Relaties/Serie

Ooggetuigen
Boek

Ooggetuigen (1989-....)

vol.
Uitgeleend