Kastelen
Boek

Kastelen (cop. 2010)/ Christopher Gravett, fotogr. Geoff Dann ; [red.: Lorrie Mack ... et al. ; vert. uit het Engels]

Allerlei wetenswaardigheden over verschillende typen kastelen in korte teksten met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de uitgebreide serie 'Ooggetuigen'* over kastelen. Er wordt helder uitgelegd hoe kastelen er in verschillende Europese landen en elders van buiten en van binnen uitzien of uitzagen, waarom ze werden gebouwd en hoe de bouwstijlen zich ontwikkelden in de tijd. En natuurlijk hoe ze werden verdedigd. Daarnaast is er aandacht voor onder andere bezigheden, eetgewoonten en kleding van de bewoners, en voor belangrijke ambachten als bouwen en hout- en metaalbewerken. Via het register kunnen allerlei details worden nageslagen. De vele illustraties in kleur zijn welgekozen en worden duidelijk toegelicht. Zo beantwoorden ze aan de seriedoelstelling: leren en ontdekken door te kijken. Zeer informatief voor kinderen vanaf ca. 13 jaar, en ook voor volwassenen.

Specificaties

Nederlands | 9789089415387

Titel Kastelen
Auteur Christopher Gravett
Secundaire auteur Geoff Dann ; Lorrie Mack
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2010 - Antwerpen : Standaard
Overige gegevens 72 p - ill - 29 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Houten : Van Holkema & Warendorf, 1994 - Met reg - Vert. van: Castle. - London : Dorling Kindersley, 1994. - (Eyewitness guides)
ISBN 9789089415387
PPN 328431664
Rubriekscode 718.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kastelen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kastelen

Relaties/Serie

Ooggetuigen
Boek

Ooggetuigen (1989-....)

vol.
Uitgeleend