Leesletters
Boek

Leesletters gedichten (cop. 2011)/ tek. van Ceseli Josephus Jitta, [tekst: Hiëronymus van Alphen ... et al. ; samenst.: Elseline Knuttel]

Keuze van vijftig Nederlandstalige gedichten over lezen en boeken.Vijftig gedichten over lezen en boeken van o.a. Ienne Biemans, Hans Hagen, Wim Hofman, Sjoerd Kuyper, Edward van de Vendel en Annie M.G. Schmidt. Voorzien van grote zwart-witillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel van vijftig gedichten van Nederlandstalige dichters met het lezen als onderwerp en onderverdeeld in acht leesgerelateerde rubrieken, zoals letters, leren lezen en bibliotheek. Bij elke rubriek staat een in grijstinten uitgevoerde pentekening, waarin ondanks de schijnbare eenvoud veel te ontdekken valt. De herkomst van de gedichten is heel divers: het oudste gedicht (van Van Alphen) stamt uit de tweede helft van de achttiende eeuw, het jongste uit 2010. Achter in de bundel is een overzichtelijke bronvermelding opgenomen. Het gaat zowel om dichters voor volwassenen (als Gerrit Komrij) als dichters voor kinderen (als Wim Hofman), maar de gedichten zijn zonder uitzondering toegankelijk en geschikt voor kinderen van alle leeftijden van de basisschool. Ook zullen ouders, opvoeders en leerkrachten met plezier deze bundel hanteren. De prettige bladspiegel, het duidelijke lettertype en de kwaliteit van de opgenomen gedichten, maken deze bundel tot een aantrekkelijk bezit. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789075689679

Titel Leesletters : gedichten
Secundaire auteur Ceseli Josephus Jitta ; Elseline Knuttel ; Hiëronymus van Alphen
Type materiaal Boek
Uitgave [Dordrecht] : De Inktvis, cop. 2011
Overige gegevens 87 p - tek - 22 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789075689679
PPN 332199495
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lezen; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Lezen