Vikings
Boek

Vikings (cop. 2010)/ Susan M. Margeson, fotogr.: Peter Anderson ; [red.: Lorrie Mack ... et al. ; vert. uit het Engels: Mediacombo]

Allerlei wetenswaardigheden over de Vikingen die van de 8e tot de 11e eeuw de wereld veroverden.Met veel afbeeldingen in kleur en korte teksten worden allerlei wetenswaardigheden verteld over de Vikingen die van de 8e tot de 11e eeuw de wereld veroverden. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Herdruk van een deel uit de uitgebreide serie 'Ooggetuigen'* over de Vikingen. Het is een kijkboek met veel foto's en afbeeldingen van voorwerpen in kleur. Op zoek naar land, slaven, goud en zilver veroverden de Vikingen of Noormannen van de achtste tot de elfde eeuw de wereld tot aan Bagdad en Amerika toe. Het waren naast plunderaars ook gewiekste handelaars, vaardige ambachtslieden en scheepsbouwers. Ze hadden een rijke verhaaltraditie en een voor die dagen democratische maatschappij. Ze waren zeer moedig. Aan de hand van replica's of overgebleven voorwerpen uit musea wordt veel informatie gegeven over hun levensgewoonten: bijvoorbeeld tapijt van Bayeux, houtsnijwerk, sieraden, hoe zag een oorlogsschip eruit. Veel interessante gegevens, bedoeld als eerste informatie. Met register. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089415370

Titel Vikings
Auteur Susan M. Margeson
Instelling /Mediacombo
Secundaire auteur Peter Anderson ; Lorrie Mack
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2010 - Antwerpen : Standaard
Overige gegevens 72 p - ill - 29 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Houten : Van Holkema & Warendorf, 1994 - Met reg - Vert. van: Viking. - London : Dorling Kindersley, 1994. - (Eyewitness guides)
ISBN 9789089415370
PPN 328431656
Rubriekscode 925.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vikingen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Vikingen

Relaties/Serie

Ooggetuigen
Boek

Ooggetuigen (1989-....)

vol.
Uitgeleend