Persoonlijke herinneringen van de laatste ooggetuigen van de koloniale tijd in toenmalig Nederlands Oost-Indië, hedendaags Indonesië.
Artikelen over uiteenlopende aspecten van de koloniale samenleving in Nederlands-Indie in de achtiende en negentiende eeuw.
Familiegeschiedenis van de auteur met de nadruk op het leven van diens oudoom Jan (1906-1989) die zijn leven grotendeels doorbracht in Nederlands-Indie en onder meer de internering in de jappenkampen en de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesie na de Tweede Wereldoorlog meemaakte.
De schrijfster (1952) van Nederlands-Indische herkomst beschrijft haar fascinatie voor de dood aan de hand van haar eigen jeugdervaringen met de dood van familieleden en vrienden.
Autobiografisch verslag van de schrijfster, die in 1954 met haar gezin en familie moest vertrekken uit Indonesie; ze beschrijft de geschiedenis van haar familie en de reis per schip naar Nederland.
Herinneringen van drie generaties van één familie aan hun jaren in Nederlands-Indie, als bestuurder, als spoorwegingenieur en als kind in de Japanse interneringskampen.
Interviews met families uit Nederlands-Indie over hun geschiedenis naar aanleiding van hun 'poesaka's', tastbare erfstukken en herinneringen aan hun verleden in Indie.
Interviews met families uit Nederlands-Indie over hun geschiedenis naar aanleiding van hun 'poesaka's', tastbare erfstukken en herinneringen aan hun verleden in Indie. Met 3 nieuwe hoofdstukken vormt dit boek een speciale hellships-uitgave, die onderdeel uitmaakt van een online lespakket met een werkboek, stripboek en documentaire
Werkboek bij het lespakket De tragedie van de hellships. Japanse zeetransporten tijdens WO II in Zuidoost-Azïe