Autobiografisch relaas van de Joodse auteur (1928), die tijdens de Tweede Wereldoorlog als een van de weinige Keulse Joden het concentratiekamp Auschwitz wist te overleven. Met zwart-witfoto's en -illustraties.
Persoonlijk relaas van een Joodse vrouw die als kind met haar twee broers de Holocaust overleefde dankzij de vindingrijkheid en wilskracht van hun moeder. Met zwart-witfoto's.
Geschiedenis van de Nederlandse diplomaat Jan Zwartendijk (1896-1976) die als consul in Litouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog talrijke joden het leven redde door visa uit te schrijven voor Curaçao.
Levensverhalen van twee overlevers van de Holocaust, met aandacht voor de schaduw die de genocide werpt over de volgende generaties. Met zwart-witfoto's en -illustraties.
Onderzoek naar wat er gebeurde met Anne Frank en de andere onderduikers in het Achterhuis na hun arrestatie in augustus 1944.
Persoonlijke geschiedenis van een deels joodse familie waarbinnen veel geadopteerde kinderen opgroeiden, tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.
De joodse Reni (ik-persoon) werkte in de Tweede Wereldoorlog als jong meisje in de creche van de Hollandsche Schouwburg, waar de opgepakte joden werden verzameld. Samen met haar familie wordt ze naar Westerbork gedeporteerd. Met enkele foto's in zwart-wit en kleur. Vanaf ca. 15 jaar.
Autobiografie van een in Roemenie geboren en sinds 1970 in Nederland wonende Joodse man, die de Tweede Wereldoorlog overleefde.
Memoires (1933-1945) van een Duits-joodse vluchteling die na de Tweede Wereldoorlog naar Israel emigreerde.
Familiegeschiedenis van de journalist Barend en literatuurhistorica Van Haeften, van wie de verledens zijn gekleurd door de Holocaust en de dekolonisatie van Nederlands-Indie.