21 resultaten
Sorteren op:
The compositions of Eric Dolphy
CD

The compositions of Eric Dolphy (2006)

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Eric Vloeimans
De Onderste Steen
CD

De Onderste Steen Entr'acte Muziekjournaal cd 2 (1992)

Opnamen uit de periode 1972-1991, zowel met het bekende Kollektief als met andere muzikanten.

Uitgeleend
Willem Breuker
Lunchconcert for 3 street organs
CD

Lunchconcert for 3 street organs (2004)

Bevat ook: Busy drone ; Perlee 25 keybook small organ

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Willem Breuker
Deadly Sin (Doodzonde) ; Twice A Woman (Twee Vrouwen)
CD

Deadly Sin (Doodzonde) ; Twice A Woman (Twee Vrouwen) (1979)

"Doodzonde was in 1978 een film van René van Nie. Een jaar later maakte George Sluizer Twee Vrouwen. Beide films werden van muziek voorzien door Willem Breuker. De muziek op deze CD is exact dezelfde en ook nog in dezelfde volgorde als op de indertijd uitgebrachte LPs, uitgezonderd de track "The Eight OClock Appointment" uit Twee vrouwen die wel op de LP staat, maar niet op de cd voorkomt. De componist deed hiermee zijn fans een groot genoegen omdat zijn muziek voor deze films (samen met die voor De illusionist) tot de beste van zijn filmmuziek gerekend kan worden. Neem alleen al het thema van Twee Vrouwen (Twice a Woman): een zwoel, jazzy thema uitgevoerd door een klein ensemble. Zo ademt alle muziek: aparte, soms heel gevoelige en lyrische filmmuziek met een lichte jazzy roomsaus. Zeer luisterbare filmmuziek. De CD is niet verpakt in het traditionele plastic doosje, maar steekt in een kartonnen omslag waarop ook alle informatie over de muziek." (Julius Wolthuis, Score Magazine; 5 uit 5 sterren)

Uitgeleend
Willem Breuker
Psalm 122
CD

Psalm 122

Ambitieus album uit 1998 met z'n Kollektief, 't 8-koppige Trytten Strings en het Koor Nieuwe Muziek. De bewuste psalm gaat over de pelgrimstocht die leidde tot de stichting van Jeruzalem. De muziek is dramatisch, bezwerend, zelfs meditatief.

Uitgeleend
Fidget
CD

Fidget

Ter inzage
Willem Breuker
Suzuki Violinenlied
CD

Suzuki Violinenlied

Ter inzage
Willem Breuker
Parade
CD

Parade (1990)

Uitgeleend
Willem Breuker Kollektief
Getrommel In De Nacht
Vinyl

Getrommel In De Nacht

Uitgeleend
Willem Breuker
Overtime/Überstunden
CD

Overtime/Überstunden (1994)

Saxofonist, klarinettist en bandleider Willem Breuker (1944) hoorde voor het eerst jazzmuziek toen hij tien jaar oud was. Het was een radio-uitzending met daarin de Nederlandse saxofonist Piet Noordijk, met wie Breuker op latere leeftijd zelf zou optreden. De jonge Breuker luisterde naar alle muziek, van jazz tot moderne klassieke muziek met één uitzondering: rock-n-roll. Aan zijn debuutalbum Contemporary Jazz For Holland/Litany For The 14th Of June 1966 gaat een periode vooraf van bandwisselingen, schandaaltjes en ander rumoer. Dat zal in de rest van zijn carrière altijd zo blijven. Tot zijn talrijke bijdragen aan de Nederlandse muziek behoren de oprichting van twee onafhankelijke platenlabels (BV Haast en ICP), subsidieregelingen voor jazzmuzikanten bij de Nederlandse overheid en natuurlijk de talrijke platen die hij maakte met zijn Willem Breuker Collectief. Breuker werd in zijn carrière met talrijke prijzen onderscheiden, waaronder de Nederlandse Jazz Prijs in 1970.

Uitgeleend
Willem Breuker
Bertold Brecht; Herman Heijermans
CD

Bertold Brecht; Herman Heijermans (1990)

Muziek van Breuker voor toneel en televisie. Als eerste de soundtrack van het toneelstuk "The Resistable Rise Of Arturo Ui", opgevoerd door Het Publiekstheater in de herfst van 1983. Als tweede de soundtrack van The Samuel Falkland Show, een televisie-revue over het leven van Herman Heijermans, uitgezonden in 1990. Deze laatste muziek is uitgevoerd door het Metropole Orkest.

Uitgeleend
Willem Breuker
Baal Brecht Breuker Handke
CD

Baal Brecht Breuker Handke (1990)

Muziek van Willem Breuker voor twee Nederlandse theaterproducties: Baal van Brecht en Rit Over Het Bodenmeer van Handke. "Breuker's penchant for borrowing from diverse musical sources is strongly in evidence here; there are tangos, worker's songs, bouzoukis, funk, mock-baroque, and more, all performed within a jazz ambience. Unlike similar purloining from his work in the '80s and '90s, there is still a freshness and sense of true irreverence at this point in his career (as opposed to a cynical malaise), presenting an aural picture of an extremely mischievous kid in a musical candy store and allowing this cultural thievery to work beautifully. Breuker's arrangements are rich and dramatic, his melodies beguiling." (Allmusic)

Uitgeleend
Willem Breuker

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.