28 resultaten
Sorteren op:
Symphonies 4 & 5
CD

Symphonies 4 & 5 (2015)

Uitgeleend
Henk Badings
Symphony no.2
CD

Symphony no.2 (2013)

"Hoewel Hendrik Andriessen al meer dan dertig jaar niet meer in ons midden is, blijft de internationale waardering voor zijn composities nog altijd achter. Maar daarin kan nu verandering komen. Op CPO verschijnt het tweede deel uit een serie over Andriessens symfonische werk, voortreffelijk gespeeld door het Nederlands Symfonieorkest onder David Porcelijn. Het gooit nóg hogere ogen dan de eerste aflevering. Allereerst vanwege de 'Tweede symfonie', geschreven voor het vijftigjarig bestaan van het Concertgebouworkest in 1938 en opgedragen aan zijn tweede dirigent, de Arnhemmer Eduard van Beinum. Een echt meesterwerk. Fantasievol, met gewaagde harmonieën en een fraaie instrumentatie, herinnerend aan Andriessens leermeester Alphons Diepenbrock. Wie nog aarzelt, kan misschien het beste instappen met het rapsodische 'Wilhelmus van Nassouwe' (1951). Hier jongleert Andriessen met persoonlijke gevoelens die het volkslied bij hem losmaakt. Ik val er als een blok voor." (Maarten-Jan Dongelmans, De Gelderlander)

Uitgeleend
Hendrik Andriessen
Violin concertos
CD

Violin concertos (2011)

Opname: 2009

Uitgeleend
Julius Engelbert Ro?ntgen
Symphonies 3, 10 & 14
CD

Symphonies 3, 10 & 14 (2010)

Opname: 2008

Uitgeleend
Henk Badings
Miroir de peine ; Magna res est amor ; Fiat domine ; Variations and fugue on a theme by Kuhnau ; Variations on a theme by Couperin ; Chromatic variations
CD

Miroir de peine ; Magna res est amor ; Fiat domine ; Variations and fugue on a theme by Kuhnau ; Variations on a theme by Couperin ; Chromatic variations (1992)

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Hendrik Andriessen
Symphony no.4
CD

Symphony no.4 (2012)

Uitgeleend
Jan van Gilse
Methode voor de fluit
Bladmuziek

Methode voor de fluit [Dl.1] / David Porcelijn ([cop. 1971])

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
David Porcelijn
Canto ostinato
CD

Canto ostinato (2021)

Uitgeleend
Simeon ten Holt
Symphony no.1
CD

Symphony no.1 (2013)

"Hendrik Andriessen (1892-1981) heeft zich bewezen als de meest afgeronde muzikale persoonlijkheid die ons land voortbracht. Als componist heeft hij alle genres beoefend, van opera tot kerkmuziek, inclusief 4 symfonieën en een uitgelezen oeuvre voor orgel. Zijn symfonieën behoren naast die van Pijper en Vermeulen tot het belangrijkste in het Nederlandse 20ste eeuwse symfonische genre. Je zou dus verwachten dat Andriessen volop in de opnamecatalogi te vinden is. Dat valt flink tegen en het Duitse CPO doet daar wat aan. Inmiddels heeft het dappere Nederlands Symfonie Orkest uit Enschede twee CD's volgespeeld o.l.v. David Porcelijn, op wie je kunt bouwen als het om Nederlands repertoire gaat. Op dit eerste deel staat de Eerste symfonie centraal en da's tevens de eerste moderne opname van dit werk, dus niets dan lof. Essentiële toevoeging aan onze magere voorraad Nationaal Muzikaal Erfgoed." (Siebe Riedstra, Luister; 4 uit 5 sterren voor uitvoering en registratie). Daarnaast een dubbele 10 van ClassicsToday!

Uitgeleend
Hendrik Andriessen
Symphonies 1 & 2
CD

Symphonies 1 & 2 (2008)

Opname: 2007.\nEén van de instignatoren van deze CD is de stichting De Vergeten Componist (DeVeCo), die ten onrechte vergeten muziek onder de aandacht van musici en muziekliefhebbers brengt. Van Gilses muziek werd vooral vergeten omdat het vrij gebruikelijk was, tot in de 20ste eeuw, dat componisten veelal de enigen waren die hun werken dirigeerden. Veel werken van hem verschenen bovendien niet in druk omdat de grote uitgevers niet geïnteresseerd waren. Zijn 1ste symfonie ontstond tijdens zijn studie, in 1901, en werd meteen al uitgevoerd in Keulen. Voor een jongeman van amper 20 is het een wonderbaarlijk geslaagde compositie. Zijn 2de voltooide hij in Berlijn in 1902, tijdens zijn studie bij Humperdinck. Of die veel invloed heeft kunnen uitoefenen is de vraag, want Van Gilse was nog helemaal onder de indruk van de Derde Symfonie van Mahler, waarvan hij repetities en een concertuitvoering had bijgewoond. Beide symfonieën zijn pas meer dan een eeuw later in druk verkrijgbaar. (uit de hoestekst van Drs. John Smit)

Uitgeleend
Jan van Gilse
The fifth continent
CD

The fifth continent (2008)

Opname: 1996, 1997

Uitgeleend
Peter Sculthorpe
Complete works
CD

Complete works (2009)

Opname: 1969-2009.\n"Aan de hand van radio-opnamen uit de omroeparchieven, reeds bestaande CD-registraties en nieuwe productie-opnamen is het gehele compositorische oeuvre van Tristan Keuris op elf CD's bijeengebracht. Deze box is verschenen op het omroeplabel QuattroLive. Daarnaast bevat de box nog een DVD met daarop de film die Fred van Dijk maakte van één van Keuris bekendste werken: "To Brooklyn Bridge". "Als er iets is dat zijn muziek, bijna al zijn werken, van de vroegste tot de laatste, laat horen, is dat een grote drang tot expressie, tot communicatie, tot uitdrukken, tot wat hij zelf noemde het vertellen van een verhaal....'," aldus Leo Samama die de liner notes schreef. QuattroLive is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Radio 4, het Muziekcentrum van de Omroep, Radio Nederland Wereldomroep en de zendgemachtigden NPS, AVRO en TROS. Met QuattroLive willen deze organisaties bijzondere opnamen van de omroepensembles voor een breder publiek toegankelijk maken." (Muziekcentrum Nederland)

Uitgeleend
Tristan Keuris

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.