4 resultaten
Sorteren op:
Chamber music 2
CD

Chamber music 2 (2011)

Opname: 2010.\nLuister-10 in Luister 674: "Ton Koopman heeft met zijn Buxtehude-project een traject afgelegd dat hem op intieme voet heeft gebracht met de componist die als kerkmusicus in Lübeck wist te laveren tussen orthodoxe doctrines en zijn eigen moderne, piëtistische sympathieën. Koopman blijkt ook pleitbezorger voor de instrumentale kamermuziek van de oudere Buxtehude. Voor de verandering geen religieuze teksten, maar helemaal los kunnen gaan in de virtuoze 'stylus phantasticus' en daarmee Italië, de eeuwige bron van inspiratie voor de barokmusicus, het gematigder klimaat van de Noord-Europese Hanzesteden binnenhalen. Je hoort het de kleine kern van het Amsterdam Baroque Orchestra denken: we hebben ons dienstbaar opgesteld gedurende het hele project, dit wordt ons 'finest hour': lekker spelen! Dat geldt ook voor Koopman. Op zijn klavecimbel tovert hij onweerstaanbaar aardse klankkleuren in een ritmische drive. De opname is dusdanig, dat de luisteraar zich actief medeplichtig voelt. Knap werk!" (Marijke Schouten)

Uitgeleend
Dietrich Buxtehude
Ombre de mon amant
CD

Ombre de mon amant (2019)

Uitgeleend
Rima Khcheich
Chamber music 3
CD

Chamber music 3 (2012)

"Met dit deel rondt Ton Koopman met leden van het Amsterdam Baroque Orchestra het opnameproject van alle werken van Dieterich Buxtehude af. Ton Koopman wordt gezien als een gezaghebbende Buxtehude specialist. Op het eind van de zeventiende eeuw publiceerde Buxtehude twee sets instrumentale kamerwerken. Oorspronkelijk komt de sonatevorm uit Italie. Buxtehude gebruikt niet de gebruikelijke Italiaanse sonate, maar baseert zijn composties op de zogenaamde stylus fantasticus. In het boekje wordt uitgelegd wat deze stijl inhoudt. Prachtige kamermuziek, perfect uitgevoerd door de barokspecialisten van deze tijd." (Wil Zenhorst, Platomania) "Deze triosonates 1696, worden gekenmerkt door een enorme afwisseling in maatsoorten, tempi en toonsoorten. Buxtehude toont zich hier van zijn meest sprankelende kant. Koopman, Manson, Pandolfo en Fentross voeren ze met bijpassende energie en bewonderenswaardige finesse uit." (René de Cocq, Luister; waardering: 5 uit 5 sterren (!) voor uitvoering; 4 uit 5 voor registratie)

Uitgeleend
Dietrich Buxtehude
Pathodia sacra et profana  ; 1647 ; Sel.
CD

Pathodia sacra et profana ; 1647 ; Sel.

Ter inzage
Constantijn Huygens

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.