7 resultaten
Sorteren op:
Complete works
CD

Complete works (2009)

Opname: 1969-2009.\n"Aan de hand van radio-opnamen uit de omroeparchieven, reeds bestaande CD-registraties en nieuwe productie-opnamen is het gehele compositorische oeuvre van Tristan Keuris op elf CD's bijeengebracht. Deze box is verschenen op het omroeplabel QuattroLive. Daarnaast bevat de box nog een DVD met daarop de film die Fred van Dijk maakte van één van Keuris bekendste werken: "To Brooklyn Bridge". "Als er iets is dat zijn muziek, bijna al zijn werken, van de vroegste tot de laatste, laat horen, is dat een grote drang tot expressie, tot communicatie, tot uitdrukken, tot wat hij zelf noemde het vertellen van een verhaal....'," aldus Leo Samama die de liner notes schreef. QuattroLive is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Radio 4, het Muziekcentrum van de Omroep, Radio Nederland Wereldomroep en de zendgemachtigden NPS, AVRO en TROS. Met QuattroLive willen deze organisaties bijzondere opnamen van de omroepensembles voor een breder publiek toegankelijk maken." (Muziekcentrum Nederland)

Uitgeleend
Tristan Keuris
Le merle noir
CD

Le merle noir 20th century French flute music

Uitgeleend
Jacques Zoon
Air pour charmer un lezard  ; 1953
CD

Air pour charmer un lezard ; 1953

Ter inzage
Rudolf Escher
Sonate  ; fluit, piano "Sonata flauto e pianoforte"
CD

Sonate ; fluit, piano "Sonata flauto e pianoforte"

Ter inzage
Willem Pijper
Sonatine  ; fluit, piano ; 1949
CD

Sonatine ; fluit, piano ; 1949

Ter inzage
Jaap Geraedts
Aria voor fluit en piano
CD

Aria voor fluit en piano

Ter inzage
Tristan Keuris
Escher; Geraedts; Keuris; Loevendie; Pijper
CD

Escher; Geraedts; Keuris; Loevendie; Pijper (1995)

In de romantiek leidde de fluit een nogal teruggetrokken bestaan. Krachtiger blaasinstrumenten zoals klarinet en hoorn waren duidelijk meer in trek. In Frankrijk was het met name Debussy die zich afzette tegen het romantisch idioom en daarbij teruggreep op de toen wat minder populaire instrumenten, zoals de fluit. Wat Debussy betekende voor de fluit in het algemeen, dat betekende Willem Pijper voor de Nederlandse fluittraditie in het bijzonder. Iedere fluitist speelt zijn sonate. Ook de sonate van Rudolf Escher, zijn laatste voltooide compositie, heeft een onaantastbare status in de Nederlandse fluitliteratuur. Na de groots opgezette sonates van Pijper en Escher vormt de sonatine van Jaap Geraedts een rustpunt met mild-speelse muziek in Franse stijl. Uit de fluitwerken van Keuris blijkt diens gevoeligheid voor kleur en lijn in relatie tot blazers. Het laatste werk, "Muziek voor fluit en piano" van Theo Loevendie, is veel aardser dan de voorgaande stukken. (Bron: tekstboekje CD).

Uitgeleend
Jacques Zoon

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.