14 resultaten
Sorteren op:
Stadsnatuur bouwen
Boek

Stadsnatuur bouwen naar een natuurinclusieve architectuur ([2024])

Pleidooi voor natuurinclusieve, bio-receptieve architectuur in de stad, aan de hand van gerealiseerde projecten. Met aandacht voor vestigingsvoorwaarden en ontwerpmethoden, -strategieën en -technieken.

Uitgeleend tot: 26/11/2024
Jacques Vink
De kunst van het kijken
Boek

De kunst van het kijken het verhaal van de fotografie (cop. 2009)

Chronologisch overzicht van het werk van zeventig fotografen vanaf 1840 tot de eenentwintigste eeuw.

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Ian Jeffrey
Wood works Onix
Boek

Wood works Onix = architecture in wood : architectuur in hout (2009)

Profiel van het architectenbureau Onix uit Groningen dat veel met hout werkt.

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Hilde de Haan
De hongerige stad
Boek

De hongerige stad hoe voedsel ons leven vormt (2011)

Beschrijving van de relatie tussen steden en het voedselsysteem.

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Carolyn Steel
Help je zelf!
Boek

Help je zelf! de opkomst van self-design ([2020] 2020)

Lees- kijk- en doeboek over vormgeving en presentatie van jezelf in een maatschappij die door mediabeelden wordt gedomineerd.

Uitgeleend
Mieke Gerritzen
Ruimtelijke ordening
Boek

Ruimtelijke ordening geschiedenis van de stedelijke en regionale planning in Nederland 1200 - nu ([2021])

"Het standaardwerk over de geschiedenis en actuele ontwikkeling van de ruimtelijke ordening in Nederland. Nederland is door mensen gemaakt. In steden, polders, landinrichting, zelfs in natuurgebieden is de ordenende menselijk hand zichtbaar. De planmatige inrichting is even uniek als befaamd. Dit boek beschrijft de intrigerende geschiedenis van de ruimtelijke ordening van Nederland, vanaf de late middeleeuwen tot nu. Waar komt de sterke neiging tot ordening en planning vandaan? Die duizenden plannen, ging dat altijd goed? Of sloegen de planologen en stedenbouwkundigen de plank wel eens mis? Van de Amsterdamse Grachtengordel tot het snelwegennet en de Noord-Oostpolder, Nederland wordt permanent verbouwd en vernieuwd. Het land is nooit af. Dit volledig geactualiseerde boek biedt inzicht in de cultuur en ontwikkeling van stedelijke en regionale planning in Nederland. Een onmisbaar studieboek voor planologen, stedenbouwkundigen, geografen, bestuurders en practici."---uitgever

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Len de Klerk
Conditional design workbook
Boek

Conditional design workbook (cop. 2013)

Werkboek volgens de methode van voorwaardelijk ontwerp, waarin processen en grafische resultaten werkvelden met elkaar verbinden.

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Van Rodin tot Bourgeois
Boek

Van Rodin tot Bourgeois sculptuur in de 20e eeuw ([2016])

Overzicht van de internationale driedimensionale kunst van de twintigste eeuw, vooral gezien vanuit Nederlands perspectief, inclusief contemporaine kritieken.

Uitgeleend
Marjan Teeuwen
Boek

Marjan Teeuwen destroyed house ([2017])

Monografie met werk van de Nederlandse kunstenares Marjan Teeuwen (1953) uit de periode 2009-2017.

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Marjan Teeuwen
Het onbekende Rusland
Boek

Het onbekende Rusland oriëntalistische schilderkunst, 1850-1920 (cop. 2010)

(Kunst)historische context en ontwikkeling van dertig Russische schilders uit de negentiende eeuw, die het Aziatische deel van Rusland (Kazachstan etc.) bezochten en in hun kunst verwerkten, alsmede het werk van kunstenaars uit de Kaukasische landen.

Uitgeleend
Waardevolle wijken
Boek

Waardevolle wijken de waardebloem - ontwerpmethode voor collectieve circulaire initiatieven ([2022])

Methode voor het organiseren van grondstofkringlopen op buurt- en wijkniveau, met voorbeelden uit de praktijk. Met illustraties.

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Els Leclercq
De zwaarte van de materie
Boek

De zwaarte van de materie het architectonisch werk van A.J. Kropholler (1881-1973) ([2020])

Baksteen is het bouwmateriaal bij uitstek dat de identiteit van de Nederlandse architectuur heeft bepaald. Er zijn weinig architecten die baksteen zo prominent op de kaart hebben gezet als A.J. Kropholler (1881-1973) met gebouwen als het Van Abbemuseum, de huidige Willem de Kooning Academie en het raadhuis van Waalwijk. Na decennialange belangstelling voor het werk van de Nederlandse modernisten lijkt er een kentering te zijn aangebroken nu wordt ingezien dat ook het als traditioneel bestempelde werk van een architect als Kropholler tot het nationale erfgoed behoort. Dit boek belicht het oeuvre van de rooms-katholieke architect en plaatst het in zijn context. Monumentaliteit, identiteit en vakmanschap zijn woorden die bij het zien van zijn werk opkomen. Het boek richt zich niet alleen tot architecten, maar tot iedereen die oog heeft voor de gebouwde omgeving. Herman van Bergeijk is Universitair Hoofddocent Architectuurgeschiedenis aan de Technische Universiteit Delft. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieDe Nederlandse architect A.J. Kropholler (1881-1973) nam een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse bouwkunst van de 20ste eeuw. Kenmerkend aan zijn werk is het gebruik van baksteen en het ontwerpen van kerken, andere publieke gebouwen en woningen. Bevat zijn levensloop en een uitgebreid overzicht van zijn werken, geillustreerd met zwart-wit en kleurenfoto's, tekeningen en plattegronden.Uitgebreide monografie over het leven en werk van de Nederlandse architect A.J. Kropholler (1881-1973), die veel bakstenen kerken, woningen, raadhuizen en andere publieke gebouwen ontwierp.

Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Herman van Bergeijk

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.