Optredens voor de televisie, tv-specials en interviews, uitgezonden door de CBC in 1954-1977.
Programma's die de pianist maakte voor de Canadese TV in de periode 1954-77. "Voor wie Glenn Gould vooral als pianist kent, is deze 10DVD-box een prachtige gelegenheid om hem als redenaar te ontmoeten. Bovendien bevat deze box uniek beeldmateriaal waar we Goulds veelzijdigheid kunnen zien: hij dirigeert Mahler, zingt bij een waterval, speelt op een harpsipiano, doet aan slapstick (o.a. een parodie op Stockhausen) en is te gast in Rusland. Uiteraard wordt het grootste deel van de box gevuld met zijn pianospel, solo en in ensemble. We zien Goulds ongekende veelzijdigheid en enthousiasme waarbij de kwaliteit soms wel ietwat door eigenzinnigheid wordt overschaduwd. Als ensemblespeler is hij gematigder, waardoor deze uitvoeringen vaak tot de betere horen. OP DVD 5 en 6 komt Gould uitgebreid aan het woord. In gesprekken met Humphrey Burton voorspelt Gould o.a. het einde van live-concerten in 1999. DVD 8 bevat een interessante filmversie van Goulds unieke radio-documentaire The Idea of North." (TC, Muziekweb)
"Documentairemaker Bruno Monsaingeon bracht vijf Gould-vereerders samen in een denkbeeldige reünie met het fenomeen. De Franse Gould-autoriteit, die 23 programmas met en over het fenomeen maakte en 4 boeken over hem schreef, weet eigenlijk wel dat alles over Gould al gezegd was, veelal door Gould zelf. Het nieuwe zit m hier in een hermontage van muzikanten-, natuur- en studiobeelden. Met veel bekend geluid en wat onbekende bandopnamen, vermengd met beelden van vereerders. Altijd mooi: Gould, de Niagara-watervallen dirigerend. Gould, Mahler zingend voor terugtrompetterende dierentuinolifanten. Gould, Schönbergs Phantasy spelend met de violist Yehudi Menuhin. Het fenomeen is er niet meer, maar het geeft telkens weer iets van zichzelf prijs. Soms in razend prestissimo. Soms extreem vertraagd." (Roland de Beer, Volkskrant) "Vooral dankzij de niet eerder vertoonde archiefbeelden een film die niet alleen voor de dweepzieken, maar ook voor alle andere liefhebbers van Goulds spel onmisbaar is." (Luister)
We kennen de Canadees natuurlijk vooral als geniaal pianist, maar hij componeerde ook enkele stukken. Stukken vol humor en knipogen, zoals de twee vocale werken, waaronder het hilarische hoogtepunt "So You Want To Write A Fugue?", maar ook bezonken-melancholische stukken, zoals het Strijkkwartet en enkele pianowerken. Sympathiek is de onderhoudende sonate voor fagot: in deze compositievorm bestaan weinig stukken voor dit dubbelrietinstrument.