Een vrouw krijgt bijna zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog de opdracht om de voorwerpen die in de bevrijde kampen zijn gevonden, terug te geven aan de eigenaren of hun nabestaanden. Tijdens haar onderzoek stuit ze op mysteries van het documentatiecentrum, maar ook van haar eigen verleden.
Wat is gevaarlijker, een haai of een kokosnoot? Hebben meer mensen een mobieltje of een wc? Honderd ietwat absurde vragen worden beantwoord. Met veel stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Geschiedenis van een Russische familie die naar Palestina vluchtte en uiteindelijk aankwam in Parijs. Daar maakten zij de Tweede Wereldoorlog mee, waaraan alleen de grootmoeder van de auteur wist te ontkomen.
Beschouwing vanuit de heksenvervolgingen in vroeger eeuwen over het feit dat vrouwen nog steeds niet volkomen in vrijheid leven, met een oproep en inspiratie tot verandering.
Een studente krijgt een affaire met haar docent, die terugkeert naar zijn gezin. Jaren later blijkt deze eerste liefde toch allesbepalend en zal de vrouw een moeilijke keuze moeten maken.
Een jonge vrouw wordt gezelschapsdame van een dementerende vrouw en raakt geintrigeerd door haar familiegeschiedenis.
De levensgeschiedenis van een begaafde, maar melancholieke vrouw uit de Haagse aristocratie van rond 1900.
Verslag van zijn hersteltraject, zowel medisch als psychologisch, door een slachtoffer van de aanval op de redactie van het tijdschrift Charlie Hebdo te Parijs in 2015.
Verhandeling over diverse facetten van de maan, van de pogingen van de mens om er te komen, de wetenschap, tot mythes en legendes.
Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling waarin een beeld wordt gegeven van het leven en het werk van de veelzijdige Franse kunstenaar Jean Cocteau (1889-1963).