6 resultaten
Sorteren op:
Many Faces Of Jazz
CD

Many Faces Of Jazz (2018)

"De toekenning van de Buma Boy Edgar Prijs aan Martin Fondse kwam voor menigeen als een verrassing. De man had al geruime tijd geen plaat onder eigen naam meer gemaakt. Hij had het te druk met het uitoefenen van zijn enorme kwaliteiten als componist en arrangeur voor anderen. Met een indrukwekkend optreden van zijn Orchestra op de avond van de uitreiking liet hij echter horen waarom de prijs meer dan verdiend is. En gelukkig kan iedereen nu genieten van de wonderschone composities die het bijzonder samengestelde orkest speelde, want het nieuwe album, Many Faces Of Jazz, werd tijdens de feestelijke avond opgenomen. Fondse stelde zijn ensemble zorgvuldig samen, met de bijzondere klankkleuren van bijvoorbeeld harpist Remy van Kesteren en een tweekoppige zangsectie. Toptalenten Sanne Rambags en Anna Serierse worden daarin ingezet als volwaardige instrumentalisten. Maar behalve in vocalise mogen de dames zich ook uitleven in ontroerende songs als Introduction to poetry en Tomorrow eyes.

Uitgeleend
Martin Fondse
Eno supo
CD

Eno supo (2014)

"Mogelijk waren ze te druk met andere bands en projecten, maar wat goed dat rietblazer Mete Erker, violist Oene van Geel, gitarist Anton Goudsmit en pianist Jeroen van Vliet hun plaat Live! (2011) eindelijk een vervolg hebben gegeven. De vier Nederlandse topmusici geven elkaar op "Eno Supo" opnieuw alle ruimte. Elk componeerden ze een of meerdere stukken waarin de instrumenten elkaar beurtelings aantrekken en afstoten. Zonder drummer is de toon aangenaam licht, maar nooit zweverig. Soms vinden sax en viool elkaar om dan gedreven door Van Vliets piano elk een eigen weg te gaan. De stukken zijn afwisselend impressionistisch, melancholisch en dreigend.\n

Uitgeleend
Bayachrimae
CD

Bayachrimae (2017)

"Estafest wordt gevormd door vier van de toonaangevendste jazzmuzikanten van Nederland. Mete Erker (sax), Anton Goudsmit (gitaar), Oene van Geel (viool, percussie) en Jeroen van Vliet (piano) laten zich voor dit derde album inspireren door zowel Afrikaanse muziek van het Bayakavolk als door Lachrimae (1604) van renaissancecomponist John Dowland. Daarmee kunnen ze alle kanten op. Na het kamermuziek-achtige album "Eno Supo" (2014) is deze opvolger veelzijdiger. Van Vliets ritmisch complexe "Ornette's Clockwork" vraagt meteen veel van de muzikanten, die vier eigen composities aandragen. Waarin ze razendknap op elkaar reageren, niet bang de moeilijkste weg te zoeken. Dan is het weer Goudsmit die het voortouw neemt met een spannende notenreeks en dan weer Van Geel met een ontregelend vioolstukje. Soms klinkt het bijna abstract, maar het spel blijft altijd transparant en elegant. Deze akoestische CD bevat een zeldzame hoeveelheid origineel uitgewerkte muzikale ideeën." (Gijsbert Kamer, Volkskrant; 4 uit 5 sterren)

Uitgeleend
Route Planner
CD

Route Planner (2012)

"Een geslaagde combinatie van evocatieve soundscapes en sterke improvisatie is vrij zeldzaam. In de popmuziek zijn de duoplaten van Fripp en Eno een goed voorbeeld, in de jazz gaat weinig boven Weather Report. De Rotterdamse geluidskunstenaar Banabila en Turks-Nederlandse rietblazer Erker komen op deze cd soms dicht in de buurt. De stukken, opgezet door Banabila, werken het best als hij de elektronica niet inzet als imitatie van akoestische instrumenten, zoals de nepstrijkers in September Colors, of de synthetische percussie elders. En als hij Erker meer laat doen dan het thema weergeven en inkleuren, wat hij op zich heel goed doet, want hij heeft zowel op saxofoon als op (bas)klarinet een prachtige, romige toon, en kan een melodie tot volle bloei laten komen. Maar als hij echt mag soleren, lyrisch of met spannende vervormingen, tillen de abstractie en de menselijke expressie elkaar naar een hoger niveau, vooral in het titelnummer dat niet voor niets aan Joe Zawinul doet denken." (Tim Sprangers, Volkskrant)

Uitgeleend
Michel Banabila
Estafest live!
CD

Estafest live! (2011)

Uitgeleend
Breakfast In Walhalla
CD

Breakfast In Walhalla (2006)

"De R'damse bassist Lievestro presenteerde zich de afgelopen jaren vooral als kundig sideman. In 2005 won hij 'n behoorlijke geldprijs als winnaar van de Deloitte Jazz Award en kon hij zijn ideeën als bandleider opnemen. Dit resultaat was het wachten waard. Zijn sextet, met namen uit de voorhoede van de NL-jazzscene, geeft een fris-moderne kijk op creatieve Europese jazz. Lievestros composities zijn open, warmbloedig en sprankelend. Ze bieden ruimte voor continue energieke groepsimprovisatie." (HP/De Tijd)

Uitgeleend

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.