6 resultaten
Sorteren op:
De Muziek Van Charles Mingus
CD

De Muziek Van Charles Mingus (2009)

"Concert, opgenomen op 25 en 26 april 2009 in het Muziekgebouw Aan Het IJ in Amsterdam. "Welke toverformule het Metropole Orkest in 2009 achter de hand had, is onbekend, maar in ieder geval liep iedereen verlicht het Muziekgebouw aan het IJ uit. Ook Sue Mingus, de vierde vrouw en sinds vierendertig jaar weduwe van de bassist, orkestleider, componist en pianist, was aanwezig en meer dan aangenaam verrast. Vooraf had ze gezegd: Om de muziek van Mingus te kunnen spelen, moet je kunnen lezen als een klassiek geschoolde muzikant, improviseren als een jazzmuzikant, kunnen spelen in het ensemble, en boven alles: een persoonlijkheid hebben. Het repertoire bestaat vooral uit stukken van drie essentiële Mingusalbums uit het jaar 1959: "Mingus Ah Um", "Mingus Dynasty" en "Blues & Roots". John Clayton, ook bassist, dirigeert. trompettist Randy Brecker, bariton saxofonist Ronnie Cuber en trombonist Conrad Herwig zijn belangrijke gastmuzikanten. De bigband bruist van levenslust." (Maartje den Breejen)

Uitgeleend
John Clayton
A Tribute To Charles Mingus (DVD + 2 CD's)
DVD muziek

A Tribute To Charles Mingus (DVD + 2 CD's) (2013)

Concert, opgenomen op 25 en 26 april 2009 in het Muziekgebouw Aan Het IJ in Amsterdam. "Welke toverformule het Metropole Orkest in 2009 achter de hand had, is onbekend, maar in ieder geval liep iedereen verlicht het Muziekgebouw aan het IJ uit. Ook Sue Mingus, de vierde vrouw en sinds vierendertig jaar weduwe van de bassist, orkestleider, componist en pianist, was aanwezig en meer dan aangenaam verrast. Vooraf had ze gezegd: Om de muziek van Mingus te kunnen spelen, moet je kunnen lezen als een klassiek geschoolde muzikant, improviseren als een jazzmuzikant, kunnen spelen in het ensemble, en boven alles: een persoonlijkheid hebben. Het repertoire bestaat vooral uit stukken van drie essentiële Mingusalbums uit het jaar 1959: "Mingus Ah Um", "Mingus Dynasty" en "Blues & Roots". John Clayton, ook bassist, dirigeert. trompettist Randy Brecker, bariton saxofonist Ronnie Cuber en trombonist Conrad Herwig zijn belangrijke gastmuzikanten. De bigband bruist van levenslust." (Maartje den Breejen)

Uitgeleend
Steve Gadd And Friends Live At Voce
CD

Steve Gadd And Friends Live At Voce (2011)

"Steve Gadd is misschien wel de beste drummer die überhaupt te vinden is. De kans dat er een stuk of tien CD's in uw kast staan waar Steve Gadd achter de drums zit is zeer groot. Maar het leukst is het als Gadd met eigen projecten komt aanzetten. Zo kwam hij in de jaren tachtig met de Gadd Gang. De kracht was de loomheid. Muziek waarin nauwelijks iets gebeurde, maar het stond als een huis. Nu heeft hij met Ronnie Cuber uit de oude Gang een nieuwe band om zich heen geformeerd. En wat een lekker bandje is het! Joey DeFrancesco (Hammondorgel) en gitarist Paul Bollenback doen de oude bezetting verbleken. Joey DeFrancesco speelt in "Bye Bye Blackbird" ook nog trompet terwijl hij zichzelf op Hammond (en bas) begeleidt. Ziet kans om alszodanig nog een geestig muzikaal robbertje te vechten met de knorrende bartitonsax van Cuber. Het is feest op deze CD! En dat Steve nog in 2 bonustracks singer/songwriter Edie Brickell de ruimte geeft, had niet gehoeven." (naar Ton Ouwehand, Tubantia/TwenteUitDeKunst)

Uitgeleend
It's Uptown With The George Benson Quartet (Remastered, With Bonus Tracks)
CD

It's Uptown With The George Benson Quartet (Remastered, With Bonus Tracks) (1965)

Eerste van de twee albums die George Benson met z'n sixtieskwartet maakte o.l.v. producer John Hammond. Opvallende rol is er voor Hammond-organist Lonnie Smith (later Dr. Lonnie Smith), die ook de baspartijen speelt. Swingende souljazz in optima forma. Deze 'remastered edition' bevat o.a. twee bonusnummers van "Finger Lickin' Good Soul Organ" van Dr. Lonnie Smith, uit 1967, waar naast George Benson ook trompettist Blue Mitchell aan meewerkte.

Uitgeleend
Modern Man
CD

Modern Man

Uit 2001. De gitarist speelt met Dr. Lonnie Smith (Hammondorgel) en Ronnie Cuber (baritonsax). Smith speelde midden jaren '60 met George Benson in een groep waar deze een blauwdruk van lijkt. Zeker niet innovatief, wel vakwerk. (naar AMG)

Uitgeleend
Yes, Yes, Notet
CD

Yes, Yes, Notet (1979)

"It was a tragedy that Lee Konitz's versatile nonet was not able to succeed commercially. Just like its leader, the group was able to stretch from swing standards, bop and cool jazz to freer improvisations and challenging originals. This SteepleChase release (featuring the nonet when it was comprised of such fine players as trumpeters Tom Harrell and John Eckert, trombonists Jimmy Knepper and Sam Burtis, baritonist Ronnie Cuber, pianist Harold Danko, bassist Buster Williams and drummer Billy Hart in addition to Konitz on alto and soprano) features the group at its best on such pieces as "Footprints," "Stardust," "My Buddy" and four songs by Jimmy Knepper. It's an excellent outing from a somewhat neglected group." (Allmusic) CD-release uit 1986 van LP uit 1979.

Uitgeleend
Lee Konitz

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.