6 resultaten
Sorteren op:
Abbey Road
CD

Abbey Road (1985)

Deze CD is een weergave van een live-uitzending (van precies een uur) die via enkele radiostations in 1985 plaatsvond, vanuit Studio 2 van de legendarische Abbey Road Studios in Londen. Alles live dus, wat een flinke druk op de schouders van de Zwitserse toetsenwizard (ex-Refugee, ex-Yes, ex-Moody Blues) legde, want hij trad op als eenmansband. Natuurlijk maakt hij gebruik van o.a. geprogrammeerde (ritme)sequences, maar die stuurt hij wel 'live' aan en daarbovenop speelt hij alle (gelaagde) melodieën van deze synthi- en symfopop-instrumentals live. Een heksentoer in 1985, die wel (en we waarschuwen maar even) met oren beluisterd dient te worden die teruggeprogrammeerd zijn naar de smaak en beleving van dat jaar. Want met de staat van techniek van 30 jaar later is dit (waarschijnlijk) een minder grote uitdaging. Bovendien zijn de synth- en vooral de elektronische drumsounds wel heel erg een kind van die tijd. ...Maar met de revival van jarentachtig synthipop is dat misschien wel een pre?

Uitgeleend
Patrick Moraz
In Tokyo
CD

In Tokyo (2009)

In de jaren '00 werkte Bill Bruford enkele malen samen met de Nederlandse jazzpianist Michiel Borstlap. Dit leverde interessante schouwspelen op, waarbij je je als publiek deelgenoot voelde van de wederzijdse aftastingen van creatieve geesten op respectievelijk toetsen en allerhande drums en percussie. Het was echter niet de eerste keer dat Bruford zich aan een dergelijke samenwerking waagde. Midden jaren '80 nam hij twee albums op met de Zwitserse toetsenist Patrick Moraz. Die was tot dan toe bekend om zijn zwaar symfonische sound, middels werk voor Moody Blues, Refugee en de band waar ook Bruford bekend mee werd: Yes. Met de progressieve rock van Yes hebben deze muzikale experimenten veelal niet van doen. Hoewel: enkele stukken op deze live-opnamen uit 1985 zijn afgeronde composities; vooral in afslutier "Temples Of Joy" is Moraz' prog-achtergrond te merken. Maar er zijn ook diverse latin-ritmes te horen in Brufords percussieve spel en wonderlijke muziekjes die als 'modern creatief' zijn te omschrijven.

Uitgeleend
Patrick Moraz
Flags
CD

Flags (1985)

Samenwerking tussen twee muzikanten die ooit in Yes speelden, zij het niet tegelijkertijd: de Zwitserse toetsenist Moraz en de Britse drummer Bruford. Vooral die laatste is zich na zijn Yes-tijd meer gaan toeleggen op jazz en jazzrock. Het gebodene alhier is nog het best te vatten onder de noemer 'modern creative'. "The first half is split between prog and jazz. "Temples Of Joy", a piece from Moraz' 3rd, self titled solo album, opens the record. It is a pure symphonic prog piece. "Impromptu, Too!" and "Flags", both with piano & synth, are also on the proggy side. Split "Second" and "Karu" are jazzier, but both fine works. The second half is much more experimental, but even better than the first side. "Machines Programmed By Genes" begins with spacy synth sounds, but develops into an almost hip-hop rhythm, while keeping the adventurous sound. After a drum solo based on a Max Roach solo, the album concludes with three fusiony songs, where the synths keep the sound firmly in a prog realm." (bron: Prog Archives)

Uitgeleend
Patrick Moraz
PM In Princeton
CD

PM In Princeton (1996)

Heruitgave uit 2007 van solo-album van het Zwitserse toetsenwonder. Hij was ooit vervanger van zowel Keith Emerson (in de band Refugee, een voortzetting van The Nice) als Rick Wakeman (op Yes' "Relayer"). Wie wel eens solo-piano-stukken van Emerson en Wakeman heeft gehoord, hoort hints naar de spelstijl van beide op dit live aan de vleugel opgenomen album, waarop natuurlijk vooral veel vingervlugheid geëtaleerd wordt. Meestal in eigen stukken, maar ook in twee beroemde jazzwerken: Ellingtons "Caravan" en Monks "Blue Monk". Net als op "Relayer" integreert Moraz echter vloeiend jazz- en klassieke elementen in zijn spel. Daarnaast is er ruimte voor een latin-uitstapje en een opening waarbij hij de kast van zijn vleugel gebruikt als ware het een cajón, in flamenco-achtige percussiepatronen.

Uitgeleend
Patrick Moraz
Story Of I
CD

Story Of I (1976)

Solo-album uit 1976, toen heel Yes zich stortte op soloprojecten. Moraz keerde niet terug overigens. De fraai klinkende, licht jazzy Moog-riedels, die soms doen denken aan 'Relayer', zijn omlijst met kolkende, percussie-rijke latin-symfo.

Uitgeleend
Patrick Moraz
Future Memories 1 & 2
CD

Future Memories 1 & 2

Uitgeleend
Patrick Moraz

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.