Biografie van de beroemde joodse dagboekschrijver (1929-1945) waarin haar wording als wereldwijd symbool wordt onderzocht. Met illustraties.
Alle fragmenten uit Loe de Jongs 'Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog' over de jodenvervolging in Nederland, met inleidende teksten over Loe de Jong (1914-2005) zelf, de strijd die hij heeft moeten voeren om de jodenvervolging te beschrijven en thema's uit de geschiedschrijving van de Holocaust.
Analyse over de veranderingen in de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de jodenvervolging aan de hand van artikelen over de manier waarop deze oorlog voortleeft in boeken, films en monumenten.
Artikelen over de verschillende manieren waarop de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust in Nederland en daarbuiten herinnerd en herdacht worden.
Geschiedenis van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, tijdens de Tweede Wereldoorlog verzamelplaats voor slachtoffers van de jodenvervolging.
Onderzoek naar de wijze waarop in Nederland met de herinnering aan de Jodenvervolging is omgegaan vanaf de eerste jaren na de bevrijding tot aan de opening van het Nationaal Holocaust Museum in 2024. Met afbeeldingen.