"Het leek zes jaar geleden afgelopen met The Prodigy. "Invaders Must Die" uit 2009 was een magere plaat met ronduit kinderachtige nummers die maar geen feestje wilden bouwen en waarmee de Britse rave-cultuur dus niet kon worden gered van de ondergang. "The Day is My Enemy" is dus bijna een comebackplaat, zeker omdat het trio synthpunks teruggrijpt naar het beukgeluid van de succesplaten "Music For The Jilted Generation" (1994) en "The Fat Of The Land" (1997). Het is natuurlijk formulemuziek geworden, zoals te horen in tracks als "Nasty" en "Wild Frontier"; steeds weer die overstuurde breakbeats, die stuiterende trancesynthesizers en de opgefokte Flint en Maxim die oproepen tot wetsovertredingen. Maar vermoeid klinkt The Prodigy niet: de beats zijn goed gewelddadig, al is een album met veertien nummers aan de lange kant. Lelijk is het fantasieloze schreeuwnummer "Ibiza", een opzichtige sollicitatie bij de nieuwe generatie Britse dancehooligans." (Robert van Gijssel, Volkskrant; waardering: 3 uit 5 sterren)
Prachtig verzorgde bijzondere editie van dit 'greatest hits'-album, met een dik boekwerkje en een extra schijf met 16 'exclusive tracks, remixes and rarities'.
Liefst 65.000 fans waren 21 juli 2010 op het Warrior's Dance Festival in Milton Keynes Bowl getuige van de grootste show die The Prodigy ooit gaf. 20 full-HD-camera's filmden in 5.1 surround sound het visuele megaspektakel. Het staat nu op deze DVD/CD-set, met heel veel extras. In Milton Keynes Bowl speelde het trio uit Essex alle hits en nummers van het recente "Invaders Must Die". Tijdens de afgelopen wereldtournee gaf The Prodigy 113 concerten in 37 landen voor meer dan 1.7 miljoen bezoekers. A lot of thought went into the place where we could throw the best party, we never wanted the typical stadium venue so Milton Keynes Bowl was perfect for our own Warriors Dance Festival coz it felt like a mad party in a field. The night was massive for us.. "The Prodigy in topvorm: goed geluid, te gekke uitvoeringen van nieuw én oud materiaal en een band die tot het gaatje gaat. Kortom: niet alleen voor fans de moeite waard." (Theo Ploeg, Oor)
Terwijl het eerste groepsalbum uit 1992 ondertussen een jungle-rage had ontketend, zette Prodigy met het twee jaar later verschenen "Music For The Jilted Generation" een afwisselend album neer waarop harde techno- en hiphopbeats intelligent worden aangewend. "No Good (Start The Dance)" en "Voodoo People" werden grote hits. Deze in 2008 verschenen 'expanded edition' is niet alleen geremasterd, maar bevat ook een tweede disc met aanvullend materiaal: live-versies, remixen en B-kanten.
"Liam Howlett heeft zo'n 50 nummers die van invloed waren op the Prodigy gemixt. Leuk om Sex Pistols te mengen met hiphop en Chemical Bros, of de invloed van Meat Beat Manifesto op de Prodigy-sound. De CD mist wel spanning en flow." (GK, VK)
De geschiedenis van the Prodigy in Engels en Italiaans(!) in een 96 pagina's dik boekje op CD-formaat met bijgevoegd een herprint van hun debuut-CD-single met 4 unieke tracks. 'Everybody In The Place' keerde gewijzigd op 'Experience' terug.
Uitstekend klinkende opnamen van 't Pinkpop-concert van '96, toen 'Firestarter' hoog in de hitparade stond. Toch is dat zeker niet 't enige vertegenwoordigde nummer van 'Fat Of The Land', die pas 'n jaar later uitkwam...
"Breakbeat- & technoact als de maatschappij zelf: Snel, gejaagd en een tikje oppervlakkig. Met 'Charly', met versneld afgespeelde tv-sample en snelle breakbeats en 'Outer Space', met aanstekelijke sample van reggeazanger Max Romeo." (Oor Encyclopedie) Bevat het gehele originele album plus een volle disc met remixen en een live-opname van Pukkelpop 2005.
Omstreden nummer met veelbesproken vunzige clip. Fraai zijn de enorm pompeuze 'boengboengboeng'-beats. Bevat ook een DJ Hype-mix, in moderne drum 'n' bass-jas, en een jam met Rage Against The Machine's Tom Morello (van de Spawn-soundtrack).