"Razendknappe uitvoering van Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, de klassieker van The Beatles uit 1967. De Nederlandse band The Analogues kopieert het meesterwerk, noot voor noot. Dat is op zich al een hele prestatie. The Analogues doet dat daarnaast ook nog eens live op het podium. The Beatles zelf waren tijdens het maken van Sgt. Pepper al afgezwaaid als live-band. Op platen als Sgt. Pepper verkenden ze juist de mogelijkheden van de opnamestudio. De muziek werd onuitvoerbaar geacht voor een rockbandje. Vijftig jaar later bewijzen vijf Nederlandse muzikanten dat het wél mogelijk is. (JE)" (muziekweb.nl)
Klassiekers als Come Together, Something, Here Comes The Sun en de fameuze 'Grote Medley van kant twee' worden door The Analogues gereproduceerd met een uitgebreid orkest (blazers, strijkers, gastmuzikanten) en het originele, analoge instrumentarium - ín de Abbey Road Studios; uiteraard heilige grond voor Beatles-liefhebbers. Abbey Road was het laatste album waarvoor The Beatles gezamenlijk de studio in gingen, een allerlaatste krachtenbundeling met een absoluut meesterwerk tot gevolg.
"The Beatles werden zwaar beïnvloed door zwarte muziek. Niet alleen de rock n roll van Little Richard en Chuck Berry, maar vooral ook veel Motown. Omgekeerd namen ook veel zwarte artiesten werk op van The Beatles. Reden voor Ace om na "Come Together" een tweede verzamelaar met dergelijke songs uit te brengen, waarbij ook aandacht wordt geschonken aan het oeuvre van George Harrison. Ella Fitzgeralds keuze voor "Savoy Truffle" is even goed als opmerkelijk. Bekende covers als "Lovely Rita" door Fats Domino en "Got To Get You Into My Life" van Earth Wind & Fire worden afgewisseld met onbekendere covers als "Dear Prudence" van The 5 Stairsteps en "A Hard Days Night" van Screaming Jay Hawkins. Of het nu The Supremes (die een heel album "A Bit Of Liverpool" maakten) of Nina Simone (met haar prachtige versie van "Here Comes The Sun") betreft: de wisselwerking tussen zwarte artiesten en The Beatles blijft een schot in de roos." (Ron Bulters, Platomania)
The White Album is de derde live-vertolking van een klassiek Beatles-album. Het werd in de zomer van 2019 opgenomen in Liverpool. Bart van Poppel van The Analogues: "We speelden in de Philharmonic Hall, en hoewel we de show al meerdere keren hebben gespeeld, voelde het nog steeds als een soort première. In Nederland weet ons publiek wat we kunnen, maar daar stonden we voor een kamer met ervaren Beatles-experts. En dan komt een stel Nederlandse jongens langs om te laten zien hoe het is gedaan, dat was een beetje eng. Maar de reacties en beoordelingen waren ongelooflijk positief." Wanneer het origineel zo goed is, waarom doe je dan al die moeite om die muziek 50 jaar later opnieuw op te nemen? Van Poppel: "Nou, we hebben onszelf ten doel gesteld om de muziek te spelen die The Beatles na 1966 nooit live speelden. We beschouwen het als klassieke muziek die je op deze manier in leven kunt houden." (Website Analogues)
"Emporio's second installment Reggae Tribute to the Beatles, Vol. 2 showcases some of the genre's most popular and prominent artists such as the Heptones, Tyrone Taylor, Ernie Smith, Ken Boothe, Marcia Griffiths, Dawn Penn, and more. This eclectic collection of tunes pays tribute to the most successful band to emerge during the '60s, and to become the face of Rock & Roll music, the Beatles." (Allmusic).
Het eerste deel van een serie van twee met uitvoeringen van beatle-songs door reggae-bands. De nummers zijn niet speciaal voor deze cd opgenomen maar hebben al deel uitgemaakt van het repertoire van de reggae-acts. De ijzersterke melodieën van de Beatles op de 'afterbeat' van de reggae, twee werelden komen samen, Let's Come Together in Kinston!. (GR Muziekbank)
"Aan nummers van The Beatles kun je je makkelijk vertillen. Al Di Meola maakt van de nummers bewerkingen en dat maakt zijn plaat meer dan een verzameling covers. De melodieën en riffjes van The Beatles blijven herkenbaar, maar Di Meola voegt er passages en variaties aan toe. Here comes the sun, Norwegian wood, Strawberry fields forever, I follow the sun, Hey Jude, Golden slumbers (suite), Yesterday en Julia ontbreken niet. Al Di Meola toont hoe sterk deze composities zijn, want ook al speelt hij bewerkingen toch blijven The Beatles en de originele uitvoeringen op de achtergrond in het hoofd meespelen. De vingervlugheid van deze gitarist is buitengewoon. In sterke arrangementen worden The Beatles geëerd." (Timpaan)
Tien nummers van "The White Album" van de Beatles worden op dit album geïnterpreteerd door een bluesvrouw en een tiental bluesmannen. Waardoor maar weer eens aangetoond wordt dat de composities van Paul McCartney en John Lennon ijzersterk zijn. Wat de uitvoering ook is; pop, reggae, jazz, klassiek en dus ook blues, het blijven pakkende melodieën waarnaar je blijft luisteren. Got the white blues? (GR Muziekbank)
De Britse zanggroep King's Singers werd opgericht in 1968 door zes koorleden van King's College en is nog steeds actief. Het repertoire loopt van middeleeuwen, Renaissance, Bach, tot Bacharach en pop. Deze cd uit 1986 is geheel gewijd aan het repertoire van de Beatles. Toevallig werd de eerste cd van de King's Singers geproduceerd door George Martin, de vijfde Beatle. En de King's Singers zingen het kikkerkoor in Paul MacCartneys "We All Stand Together".
Bachbeat speelt zich af tijdens de wilde zomermaanden in Hamburg, het domein van de toen nog onbekende popgroep. The Beatles. Ze zijn voor het eerst op tournee en spelen in rokerige nachtclubs. Daar ontmoet Stu, de vijfde Beatle, de sexy fotografe Astrid. Stu moet kiezen tussen zijn beste vriend John Lennon, zijn vriendin en de grootste rock 'n roll band aller tijden... Een swingende film met stampende rock 'n roll hits, met op de soundtrack bijdragen van Dave Grohl (Foo Fighters), David Pirner (Soul Asylum) en Mike Mills (REM).
Vervolg op de eerste "Flabby Road'. Opnieuwe 26 liedjes OVER de Beatles. Van sommige nummers waren geen banden te vinden en moesten van zeldzame vinyl exemplaren gedigitaliseerd worden. Voer voor alle Beatles fans!!!!