Filosofische verhandeling over de vraag wat tijd is en naar de hoogstpersoonlijke beleving van tijd.
Uitleg in woord en beeld van het begrip tijd vanuit een wetenschappelijke en filosofische invalshoek.
Studie over de rol die tijd speelt in de menselijk ervaring, de rol die de hersenen en het bewustzijn spelen in de tijdbeleving en hoe we daar meer greep op kunnen krijgen.
"Wat kan hij radio maken hé, die man? Het was een grapje waar Edwin Evers zich schrap voor zette, toen hij zich blootgaf als singer-songwiter met een eigen, Nederlandstalige cd: Tijd. Het grapje is niet terecht. Want het album is een muzikaal feestje met prachtige teksten. Dat Evers goed is met taal wisten we al. Dat wordt extra duidelijk als hij in ABN en keurig articulerend zijn liedjes brengt. Kleinkunst is het eigenlijk. Als radiomaker en muzikant is de muziek in het bloed van Evers gekropen. En Tijd is een verzameling liefdesverklaringen aan de muziek. Van de backbeat uit de jaren 80 (denk aan Billy Joel en Huey Lewis and the News) tot de zachte mannenpop van Clouseau, en hier en daar een toefje folk en wat vrolijke violen. Het is allemaal te vinden op dit album. De muziek is veelzijdig. Van violen tot koortjes, van gitaar tot piano, tot een prachtige drumsolo." (Nieuwe Plaat)
Hoe lang duurt een maand? En hoeveel boeken kun je in een maand lezen? Lees en kijk hoe je tijd kunt meten. Met duidelijke kleurenfoto's. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Bespreking van de verschillende manieren waarop schrijvers 'tijd' kunnen gebruiken bij het schrijven van hun verhaal, aan de hand van interviews en tips uit de wereldliteratuur.
Als een 70-jarige man naar Parijs gaat, komen herinneringen bij hem boven want als jongeman maakte hij dezelfde reis.
Verhandeling over de cultuurgeschiedenis en filosofie van tijd.
De zelfzuchtige ouders van een jong meisje en haar broer zijn in een bijna constant gevecht met elkaar verwikkeld; ze beperken hun kinderen door middel van rigide regels.