37 resultaten
Sorteren op:
Orchestral works
CD

Orchestral works (2009)

Opname: 2008

Uitgeleend
Gustav Holst
Orchestral works
CD

Orchestral works (2011)

Uitgeleend
Richard Strauss
Orchestral works vol.1
CD

Orchestral works vol.1 (2011)

Uitgeleend
Johan Severin Svendsen
Spirit garden
CD

Spirit garden Orchestral works (2010)

Heruitgave, als dubbel-CD, van twee in de jaren 90 bij het label Denon als losse CD's verschenen albums met orkestmuziek van de Japanse componist. Met o.a. 'Far Calls. Coming, Far!', voor viool en orkest. Dit werk wordt op 14 februari 2017 gespeeld door het Nederlands Studenten Orkest in het Muziekcentrum, Enschede. "Vanwege zijn grote belangstelling voor zijn eigen culturele en historische achtergrond gebruikt Takemitsu in sommige stukken traditionele Japanse instrumenten zoals de shakuhatshi, een bamboe fluit en de biwa, een peervormige luit. Deze poëtische muziek is een mix van Oosterse en Westere invloeden. Nogal wat stukken van Takemitsu zijn bijvoorbeeld gebaseerd op Japanse historische tuinen, met als gemeenschappelijke kenmerken de rust en regelmaat en het in evenwicht zijn van het geheel. Op die manier is hij er werkelijk in geslaagd een unieke stijl te creëren. Dit komt ook door de soms ongebruikelijke manier van opstellen of het onverwacht combineren van Westerse instrumenten." (Klassiek.nl)

Uitgeleend
Toru Takemitsu
Orchestral Works
CD

Orchestral Works

"Herbert Blomstedt has a strong feeling for Mathis der Maler and presents a finely groomed and powerfully shaped performance, with lucid and transparent textures... His reading of the Symphonic Metamorphoses is appropiately light in touch; and the recording is exemplary in the naturalness of its balance." (Penguin CD Guide to Compact Discs 1996)

Uitgeleend
Paul Hindemith
Orchestral works
CD

Orchestral works (2012)

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Ed Spanjaard speelt op 8 december 2017 de orkestversie van L'Ascension in het Enschedese Muziekcentrum. Dit was gek genoeg in de Muziekbank-collectie alleen in de orgelversie present. Tot nu. Want dit vormde een mooie aanleiding om deze handzame bundeling van 's mans orkestwerken in topuitvoeringen aan onze collectie toe te voegen. Ga maar na: de dirigenten zijn Pierre Boulez en Myung-Whun Chung - beiden gelouterde Messiaen-interpreten. Uitzondering is Oiseaux exotiques: dat is in Chailly's uitvoering met het Concertgebouworkest present. Voor Messiaen zijn 3 aspecten zeer belangrijk: zijn rotsvaste katholieke geloof (wat ook blijkt uit de titels van veel stukken en uit de teksten van de koorwerken), zijn vogelfascinatie en het feit dat hij kleuren zag bij muziek. Dat laatste feit vertaalt zich in een bijzonder, zeer persoonlijk palet aan akkoorden en harmonieën. In diverse andere werken hoort u vaak niets anders dan uitgeschreven gezang van de meest uiteenlopende vogelsoorten.

Uitgeleend
Olivier Messiaen
Orchestral works
CD

Orchestral works (2009)

Opname: 2007

Uitgeleend
Sergej Tanejev
Orchestral works
CD

Orchestral works (2009)

Opname: 2006, 2007

Uitgeleend
Alban Berg
Orchestral works 2
CD

Orchestral works 2 (2019)

Uitgeleend
Joseph Marx
Orchestral Works
CD

Orchestral Works (1987)

George Wiliam John Benjamin, CBE, (Londen, 31 januari 1960) is een Britse componist van eigentijdse klassieke muziek. Daarnaast is hij dirigent, pianist en muziekpedagoog. George Benjamin wordt beschouwd als een van de belangrijkste leerlingen van Olivier Messiaen en Yvonne Loriod, bij wie hij studeerde aan het Parijse conservatorium in de jaren zeventig. Daarna zette hij zijn studie voort aan King's College (Cambridge) bij Alexander Goehr en Robin Holloway. Sir George Benjamin treedt ook regelmatig op als dirigent van onder meer London Sinfonietta, Ensemble Modern, het Cleveland Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest, de Berliner Philharmoniker en de Junge Deutsche Philharmonie. In het seizoen 2002-2003 was hij composer-in-residence bij het London Symphony Orchestra onder het motto "By George!"

Uitgeleend
George Benjamin
Orchestral works
CD

Orchestral works (1994)

"Svetlanov devoted himself to composition both fully and sporadically. Although he knew Shostakovich, Prokofiev, Khachaturian and Rodion Schedrin, his individual style differed markedly from that of his famous contemporaries: by his own admission, he was fairly conservative, deeply influenced by popular imagery (inherited from the Gnessin school?) and without question disarmingly spontaneous in emotional terms. His musical tastes were extremely eclectic and as a creator he sought to maintain a post-Romantic tradition drawn from Miaskovsky, of whom he was a leading proponent, and Rachmaninov. In response to the all too familiar question about a desert island, Svetlanovs reply was as follows: A desert island? Never. My colleague Yuri Temirkanov will tell you that he would gladly take a copy of Mozarts Requiem …Personally, I would rather be on a star! With the score of Rachmaninovs Symphonic Dances. (Van: https://www.svetlanov-evgeny.com)

Uitgeleend
Jevgeni Svetlanov
Orchestral works
CD

Orchestral works (1999)

Karol Rathaus (1895-1954) was een Duits-Oostenrijkse Joodse componist die via Berlijn, Parijs en Londen naar de VS emigreerde, op de vlucht voor het opkomend nazisme. Rathaus componeerde al op jonge leeftijd. Hij begon zijn muziekstudie in 1913/14 in Wenen. Na zijn militaire dienst volgde hij zijn leraar Franz Schreker naar Berlijn om zijn studie voort te zetten. Na zijn afstuderen werd hij benoemd tot docent compositie en muziektheorie aan de Berlijnse Akademie der Künste. Zijn eerste composities werden enthousiast ontvangen. Begin jaren '30 ging Rathaus ook filmmuziek componeren. Tijdens het Derde Rijk werd zijn muziek beschouwd als "Entartete Kunst". Tegenwoordig wordt hij gezien als een van de grote componisten in ballingschap. Rathaus zag zijn werk in de traditie van Strauss, Mahler, Stravinsky en zijn leraar Franz Schreker. Sinds 1940 was Karol Rathaus, naast componist, docent compositie aan het Queens College, New York. (Bron: Wikipedia).

Uitgeleend
Karol Rathaus

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten.
Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.