Portret van Parijs aan de hand van de levens van diverse personages
In een periode van 24 uur kruisen de paden van twaalf mensen uit verschillende milieu's elkaar in de Franse hoofdstad.
Deel uitmakend van de Aangenaam Klassiek-campagne 2014 "Betoverende klanken krijgt zij uit haar trompet. Fluweelzacht en haarscherp, bedachtzaam, verrassend en meeslepend ze heeft een geheel nieuwe kijk op klassieke muziek. Het past in een jazzclub, in een concertzaal en de Hollywood Bowl. Alison Balsom speelt even gemakkelijk met het orkest van Guy Barker als met de gitarist Milos Karadaglic. Op deze CD staan haar interpretaties van onder meer twee pianostukken van Satie en Nuages van Django Reinhardt, maar de bewerking van delen uit Messiaens Le baiser de lEnfant Jésus is minstens even interessant. Samen met Café 1930 van Piazzolla, Les feuilles mortes van Joseph Kosma en La valse des lilas van Michel Legrand en twee stukken van Ravel vormt het geheel een nostalgische herinnering aan het Parijs van de donkere jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Alison Balsom overschrijdt met haar muziek onbekommerd de grenzen van muzikale genres. Van rock naar barok en van jazz naar pop." (Barend Linders, Klassieke Zaken)
Het kon bijna niet uitblijven na het enorme succes van het onvergetelijke "Berlin"-concert; "Paris", uiteraard weer live opgenomen in Het Concertgebouw met haar eigen Magpie Orchestra. Ellen ten Damme doet op haar nieuwe CD de mooiste Franse chansons uit de dynamische twintigste eeuw herleven. Klassiekers van o.a Jacques Brel, Edit Piaf, Yves Montand, Brigitte Bardot, Serge Gainsbourg, maar ook Stromae, Adele en natuurlijk eigen nummers. Op majestueuze wijze passeren zij de revue: van klein en ingetogen tot groots en extravagant. Zoals zij alleen dat kan! Ellens koffer vol favoriete Franse chansons gaat eindelijk open. En hoe! (bron: Concerto)
"Ergens halverwege het openingsnummer "Sonne" weet je al dat het goed komt met deze concertfilm. De vuurzee die van het scherm vlamt, brandt écht in je gezicht. 'Een concert van Rammstein naar film vertalen is eigenlijk onmogelijk', zegt de Zweedse regisseur Jonas Åkerlund (51). 'Het is te groot, een haast fysieke ervaring. Maar ik kon filmen vanuit onmogelijke camerastandpunten, van waaruit het publiek Rammstein nog nooit heeft gezien. Ik kon inzoomen op kleine details; slow-motion-shots gebruiken, om de show nog theatraler te maken. Kleuren toevoegen, filters gebruiken. Ik kon meer dan alleen registreren en echt een fílm maken, ik kon mijn visie op Rammstein geven. Ik wilde een concertfilm maken met dezelfde manische precisie als waarmee ik videoclips maak: beeld voor beeld. Dat betekende dus dat het monteren van "Rammstein: Paris" jaren zou gaan duren.' Åkerlund nam in 2012 meerdere concerten van Rammstein op in het stadion Omnisports Paris-Bercy, met dertig camera's." (Robert van Gijssel, Volkskrant)
Overzicht van alle hoogtepunten die je kunt bezoeken als je in Parijs bent. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.