Ben je benieuwd naar wat voor soort activiteiten met steun van Connect zijn georganiseerd? Na afloop van elke activiteit ontvangen wij een foto én een verslag, die kun je teruglezen op deze pagina. Van wandelingen door de buurt en fietstochten door Arnhem tot Zumbalessen, alles kan!
Changing Stories heeft het geld van Connect gebruikt voor hun project “dromen” met alleenstaande minderjarige vluchtelingen op een noodopvanglocatie in Arnhem. Een kwetsbare groep die vaak veel heeft meegemaakt. Met de jongeren woonachtig op de locatie werd er in twee weken tijd naar een eindexpositie toegewerkt: de jongeren maakten in workshops kennis met verschillende (voor hen veelal nieuwe) disciplines zoals: fotografie, audio, vormgeving, schimmenspel en textiel. Via elk medium hebben zij werken gemaakt die iets te maken hebben met hun droomwereld.
Middels dit project wil Changing Stories deze ontheemde jongeren een creatieve uitlaatklep bieden om zo zelfvertrouwen en talent te ontdekken en vergroten. Lees hier verder over het project en het werk van stichting Changing Stories.
‘A Matter of Taste’ – Connect 2024 was meer dan een culinaire ervaring; het was een reis naar begrip, respect en culturele waardering. Hul le Kes bracht mensen van verschillende achtergronden samen, niet alleen om te koken en te eten, maar om hun verhalen te delen en nieuwe vriendschappen te vormen.
De tentoonstelling en workshops benadrukten de kracht van voedsel als een verbindend medium en toonden aan hoe kunst en cultuur kunnen samenwerken om een positieve impact te hebben op de samenleving. Dit project heeft niet alleen de diversiteit binnen Hul le Kes gevierd, maar ook een platform geboden voor interculturele uitwisseling en dialoog.
Samen bouwen we aan een wereld waar culturele verschillen worden omarmd en gevierd, één gerecht en één verhaal tegelijk.
Vanuit Volksdanscentrum Arnhem hebben we een middag georganiseerd voor nieuwkomers, onze leden en andere belangstellenden. Het was een vrolijke middag met wervelende dans, deels onder begeleiding van livemuziek. In de pauze gingen we met elkaar in gesprek, aan de hand van een voorwerp dat iedereen had meegenomen om wat over zichzelf te vertellen. De zelfgemaakte hapjes maakten het helemaal af. Gezien het enthousiasme hopen we vaker samen te kunnen dansen.
Op 11 juni werd in samenwerking met @A Beautiful Mess-Arnhem een bruisende Zumba-workshop georganiseerd in wijkcentrum De Lommerd, midden in de Spijkerbuurt van Arnhem. Onder leiding van Elke, kwamen mensen van alle leeftijden en achtergronden samen om te dansen, te genieten en nieuwe vriendschappen te sluiten. De opkomst was geweldig en divers, met deelnemers die samenkwamen uit alle hoeken van de buurt. Van jong tot oud, iedereen voelde zich welkom en deed mee. De mix van culturen en achtergronden zorgde voor een energieke en inclusieve sfeer.
Ayman, een deelnemer uit Syrië die nog nooit eerder Zumba had gedaan, deelde zijn ervaring: “In het begin was het spannend omdat ik dacht dat ik de pasjes niet zou kunnen volgen. Maar toen de muziek begon en ik Elke zag dansen, voelde ik meteen de energie en het plezier.” De Zumba-workshop was niet alleen een succes, maar ook een prachtige weerspiegeling van de culturele diversiteit in onze stad Arnhem. Het bracht mensen samen en creëerde een positieve en inclusieve sfeer.
The funds you have provided have enabled us to bring different nationalities together to share values. This contribution not only helps us financially but also encourages us to continue striving towards our goals with greater enthusiasm and dedication. We are truly grateful for your belief in our mission and your commitment to supporting our efforts.
Afgelopen maand kwam een groep creatievelingen uit verschillende culturen op zondag samen om te tekenen en te schilderen in de open lucht.
Voor de één was het voor het eerst, en voor de ander voelde het vertrouwd om zich kunstzinnig uit te drukken. Het samen zijn en creatief bezig zijn in de natuur met de zon en vogels om je heen heeft iets meditatiefs.
Op initiatief van een van de deelnemers is er zelfs een mini expositie.
De werken die zijn gemaakt door verschillende deelnemers zijn vanavond vanaf 19:30 te zien in de stadskeuken, beekstraat 40 in Arnhem. Tijdens het buddycafé van @buddytobuddyarnhem.
Op 25 mei hielden wij een kindersport- en speldag op de locatie van Oekraïense vluchtelingen in Schuytgraaf.
Er kwamen 40 kinderen naar ons toe. We kregen veel positieve feedback van Nederlandse en Oekraïense kinderen.
Via Connect heeft Jolanda Sinnema een bedrag gekregen om te gaan fietsen in en rondom Arnhem met ‘Oude Nederlanders’ en ‘Nieuwe Nederlanders’. Er worden verschillende fietstochten georganiseerd.
Het was heel gezellig. We fietsten (met veiligheidsjasjes aan) in een grote groep achter elkaar. En we stopten steeds bij een bezienswaardigheid (loslopende paarden, monument van de oorlog, romeinse ruïnes, etc). In totaal hebben we 15 kilometer gefietst.
The “Arnhem through our Eyes” workshop successfully strengthened community ties and cultural understanding through interactive and reflective activities, demonstrating the power of collaboration and shared experiences in creating an inclusive community.
In totaal waren er 20 personen, waarvan vier nieuwkomers die bij ons uitkwamen via Netwerk Samen Arnhem, buurtbewoners die bekend zijn met MOES en een aantal mensen uit de buurt die voor het eerst aansloten bij een buurttafel. Een mooie mix dus. Er waren goede gesprekken over culturen en nieuw in Arnhem, we hebben heerlijk eten gedeeld en dat op de zonnigste dag van de week.
Wekelijks komt een groep bij elkaar om bloemen te maken. Vandaag heeft de groep een Narcis gemaakt. Sjablonen die ik thuis voorbereidde werden uitgedeeld. Stap voor stap werd uitgelegd wat te doen. Deelnemers werden gemotiveerd om met elkaar verbinding te maken vooral nieuwkomers met Arnhemmers. Ze leerden een aantal nieuwe Nederlandse woorden. Ik sprak Nederlands en als ze het niet begrepen hebben Nederlands-sprekenden anderstaligen gesteund in het volgen van de stappen. We dronken samen koffie. Aan het eind hebben deelnemers hun bloemen aan Arnhemmers -die in Stadskeuken op dat moment aanwezig zijn- laten zien en een gesprekje erover gevoerd.
De dames gaan elke week naar de Zumba-les. Gisteren was de eerste keer dat de meeste dames lekker hebben gesport en daarna hebben gekletst met een aantal Nederlandse deelnemers over de gebruiken en gewoonten van de verschillende landen. Binnenkort worden er misschien culinaire specialiteiten meegenomen.
“Meditatie en Stretch Body in de Natuur” is een workshopserie die elke zondag plaatsvindt. De eerste 30 minuten richten zich op intensieve activiteiten zoals vetverbranding, gevolgd door 30 minuten meditatie. De laatste 30 minuten zijn gewijd aan open discussies over gezonde levensstijlen, waarbij iedereen zijn of haar visies en uitdagingen kan delen. Dit programma heeft als doel gemeenschap en welzijn te bevorderen door middel van wederzijdse steun en gedeelde ervaringen.
Stories Unite brought a group of women together at Stadskeuken to exchange stories from their languages and their own personal stories to discover and inspire one another. The workshop brought together women from different backgrounds and together we found ways to connect with each other. Through similarities and differences, we learned that as women our experiences are connected and we are each other’s backbone.
De activiteit heeft plaatsgevonden op 3 april. Alle betrokken mensen waren laaiend enthousiast en ze praten er nu nog over. Het was interessant en leuk. Er was heel veel interactie in het Nederlands, het Engels, het Arabisch, het Chinees en het Spaans. Iedereen wilde alles weten van wat er verteld en getoond werd. De regen deerde niemand.
Het was een zeer geslaagde dag. We hadden het weer mee en de sfeer was uiterst gemoedelijk met elkaar. Eén dierentuin blijkt maar weer eens de plek te zijn om met elkaar te kijken, te verwonderen en te kletsen.
Meldingen