Arnhemkunde

Arnhem wordt veel boeiender als je meer weet over de geschiedenis van de stad. Met de cursus Arnhemkunde leer je de geschiedenis van de stad kennen aan de hand van verhalen, foto’s, video’s en drie boeiende stadswandelingen.

Wist je dat...


De Rijn bij Arnhem onderdeel was van de Romeinse limes en dat hier een Romeins castellum was dat inmiddels op de UNESCO werelderfgoedlijst staat?

De Sabelspoort, een van de vier poorten van de stad, uit de dertiende eeuw stamt en tijdelijk als gevangenis gebruikt werd (Geckenpoort)?

De Eusebiuskerk in 1633 door de bliksem werd getroffen en er een grote brand uitbrak? Na het herstel van de schade werd de toren in 1650 nog iets verhoogd.


Na de sloop van de vestingwallen in de 19e eeuw deze luxe herenhuizen van Hendrik Willem Fromberg de krotwoningen van de arbeiders erachter moesten verbergen?


Na de Tweede Wereldoorlog slechts 151 van de 24.000 huizen onbeschadigd waren? En dat Kronenburg en Presikhaaf in de naoorlogse jaren als nieuwe wijken toonaangevend waren voor de stadsontwikkeling?

Hou jij ook zo van Arnhem en ben je benieuwd naar het ontstaan van de stad? De cursus Arnhemkunde geeft een algemeen overzicht van de geschiedenis van de stad in een chronologisch verhaal. Naast de grote gebeurtenissen staat vooral het leven van de gewone Arnhemmer centraal.

De cursus bestaat uit drie lezingen met verhalen, films, beelden, historische objecten en drie stadswandelingen. Arnhemkunde is een initiatief van Prodesse Conamur, ’t Gilde Stadswandelingen en Rozet. Arnhemkunde start twee keer per jaar. Kijk op www.rozet.nl/agenda voor de actuele startdata.

Er is ook een online cursus Arnhemkunde. Hiervoor kijk je hier.