ArcheoHotspot

ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. We zijn er voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud, online en offline. Zo delen we informatie, kennis en ervaringen, maar ook verhalen: verhalen die anders misschien wel verloren zouden gaan.

ArcheoHotspot

Scherventafel

Elke woensdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 ben je van harte welkom om mee te werken aan de scherventafel in het erfgoedcentrum in Rozet. Samen met vrijwilligers, studenten en archeologen van de gemeente kun je meewerken aan de determinatie van archeologische vondsten uit Arnhem en regio.

Heb je zelf iets gevonden en wil je dat een professional ernaar kijkt? Neem je vondst mee op deze woensdagmiddagen.

Op de activiteitenkalender van Rozet vind je alle activiteiten die we vanuit de Archeohotspot organiseren

Scherventafel

ArcheoAcademy

ArcheoHotspot Arnhem heeft ook een ArcheoAcademy: archeologen uit de stad en regio en masterstudenten geven lezingen, workshops, TEDTalks voor ieder die geïnteresseerd is in archeologie. De lezingen zijn te volgen via livestream via YouTube. Vanaf 2022 is het ook weer mogelijk fysiek aanwezig te zijn. Zie de activiteitenkalender van Rozet voor aankomende (online) bijeenkomsten.

Heb je een lezing gemist? Gelukkig kun je ze allemaal terugkijken via ArcheoHotSpot kanaal op YouTube.

ArcheoAcademy

ArcheoHotspot Arnhem zoekt vrijwilligers

ArcheoHotspot Arnhem heeft al een mooi team van betrokken vrijwilligers die helpen aan de scherventafel en bezoekers en scholieren op een leuke manier in contact brengen met de bijzondere verhalen uit de Arnhemse geschiedenis. Nieuwe vrijwilligers krijgen een training en worden goed ingewerkt. We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Heb je interesse? Je vindt alle informatie hier.

ArcheoHotspot Arnhem zoekt vrijwilligers

ArcheoHotspot Arnhem

In Arnhem is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen de Archeologische dienst van de Gemeente Arnhem, Vereniging van Vrijwilligers AWN, Erfgoed Gelderland, Hogeschool Saxion, Archeohotspots Nederland en Rozet. Vanuit Arnhem werken we samen met andere Gelderse ArcheoHotspots. De standplaats van de ArcheoHotspot Arnhem is Rozet.

ArcheoHotspot Arnhem