HBO

Ontdek de Arnhemse geschiedenis tijdens een rondleiding

Rondleiding voor het onderwijs

Voor het onderwijs is Rozet een interessante bezoekerslocatie. In het Erfgoedcentrum duik je zo in de geschiedenis van de stad.

Hier wordt het verhaal van Arnhem verteld door tentoongestelde voorwerpen, filmpjes, geluidsfragmenten en verdiepende bronnen. De expositie sluit aan bij de tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis, waarbij de belangrijkste Arnhemse gebeurtenissen worden uitgelicht.

De rondleidingen voor het onderwijs worden gegeven door professionele museumdocenten. Tussendoor zijn er leuke doe-opdrachten en er is veel interactie.

Waar & wanneer?

  • Wanneer: op afspraak
  • Locatie: Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
  • Prijs: €60,- per uur voor een groep van maximaal 15 leerlingen.
  • Bij grotere groepen kun je rouleren tussen verschillende programmaonderdelen: bijvoorbeeld een bezoek aan het Stadspanorama.

Interesse?

Boek deze rondleiding via het formulier op de volgende pagina. Heb je nog een vraag, neem contact op via rondleiding@rozet.nl.

Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op.

Ontdek de Arnhemse geschiedenis tijdens een rondleiding

ArcheoHotspot

ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. We zijn er voor vrijwilligers en professionals, liefhebbers en experts, jong en oud, online en offline. Zo delen we informatie, kennis en ervaringen, maar ook verhalen: verhalen die anders misschien wel verloren zouden gaan.

In Arnhem is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen de Archeologische dienst van de Gemeente Arnhem, Vereniging van Vrijwilligers AWN, Erfgoed Gelderland, Hogeschool Saxion, Archeohotspots Nederland en Rozet. Vanuit Arnhem werken we samen met andere Gelderse ArcheoHotspots in Gelderland. De standplaats van de ArcheoHotspot Arnhem is in Rozet.

ArcheoHotspot Arnhem in het Erfgoedcentrum in Rozet

Iedere dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur is ArcheoHotspot Arnhem open in het Erfgoedentrum in Rozet. Vrijwilligers, jongeren en andere enthousiastelingen buigen zich op deze middagen samen over archeologische vondsten uit de omgeving. Kom je samen ontdekken en onderzoeken en praten over de regionale geschiedenis? Het leert je veel over de plek waar je leeft.

ArcheoAcademy

Sinds 2021 is de ArcheoAcademy actief. Archeologen uit de stad en regio geven lezingen, workshops, TEDTalks voor ieder die geïnteresseerd is in archeologie. Deze lezingen worden gestreamd via YouTube. Zie de activiteitenkalender van Rozet voor aankomende (online) lezingen. Heb je een lezing gemist? Gelukkig kun je ze allemaal terugkijken via ArcheoHotSpot kanaal op YouTube.

ArcheoHotspot

Stage lopen

Ieder jaar bieden wij meerdere stagiaires een stageplek aan. We maken graag gebruik van de inzet en kwaliteiten van de studenten op het gebied van vernieuwende educatiemethodes, historisch onderzoek en archeologie. Wij bieden hen een inspirerende stage waarbij ze intensief kennismaken met het erfgoedveld en de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. Op dit moment werkt het Erfgoedcentrum samen met HAN en Saxion.

Stage lopen