Voortgezet onderwijs

Ontdek de Arnhemse geschiedenis tijdens een rondleiding

Rondleiding voor het onderwijs

Voor het onderwijs is Rozet een interessante bezoekerslocatie. In het Erfgoedcentrum duik je zo in de geschiedenis van de stad.

Hier wordt het verhaal van Arnhem verteld door tentoongestelde voorwerpen, filmpjes, geluidsfragmenten en verdiepende bronnen. De expositie sluit aan bij de tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis, waarbij de belangrijkste Arnhemse gebeurtenissen worden uitgelicht.

De rondleidingen voor het onderwijs worden gegeven door professionele museumdocenten. Tussendoor zijn er leuke doe-opdrachten en er is veel interactie.

Waar & wanneer?

  • Wanneer: op afspraak
  • Locatie: Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
  • Prijs: €60,- per uur voor een groep van maximaal 15 leerlingen.
  • Bij grotere groepen kun je rouleren tussen verschillende programmaonderdelen: bijvoorbeeld een bezoek aan het Stadspanorama.

Interesse?

Boek deze rondleiding via het formulier op de volgende pagina. Heb je nog een vraag, neem contact op via rondleiding@rozet.nl.

Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op.

Ontdek de Arnhemse geschiedenis tijdens een rondleiding

Architectuurroute

Ontdek de stad

Leerlingen zien de stad Arnhem met andere ogen door de architectuurroute  Ontdek de stad. Als we door de stad lopen hebben we meestal een doel: winkelen, stappen, sporten of naar een afspraak. Waarschijnlijk staan we niet stil bij de gebouwen of het stratenplan. Als leerlingen de architectuurroute hebben gelopen zullen ze Arnhem met andere blik bekijken.

De architectuurroute bestaat uit drie delen: de oude stad, de vooroorlogse stad en de naoorlogse (moderne) stad. Elke route kun je apart lopen, maar je kunt ook routes combineren. Ook is er een hoogtepuntenroute. De opdrachten kunnen gemaakt worden via de app Tour to Do. De architectuurroute is tot stand gekomen in samenwerking met architectuurcentrum CASA .

Duur: (minimaal) 1 uur per route
Prijs: €4,50 per route voor 4 leerlingen en €30,- voor toegang tot de app Tour to Do.

Bestellen kan via info@museumarnhem.nl.

Wil je de route uitbreiden met een fotografieworkshop? Dat kan! Onder begeleiding van fotograaf Niek Michel nemen de leerlingen, aansluitend op de architectuurroute, in Rozet of op station Arnhem Centraal deel aan een workshop Fotografie en architectuur.

Er kunnen maximaal 20 leerlingen meedoen aan de fotografieworkshop. Voor grotere groepen is er de mogelijkheid dat de groep opgesplitst wordt. De workshop is tevens los te boeken. Informeer naar de mogelijkheden via: info@museumarnhem.nl

Duur: 2,5 uur (1 uur route; 1,5 uur workshop)
Prijs: €275,- (excl. €4,50 per af te nemen route)

Architectuurroute

Spreekbeurt of werkstuk

Ben je op zoek naar een onderwerp voor een spreekbeurt of werkstuk? In het Erfgoedcentrum in Rozet kom je vast op een idee.

Bijvoorbeeld Archeologie, het poppenhuis van Lizzy Ansingh, Castellum Meinerswijk of de geschiedenis van Vitesse.

Profielwerkstuk

Moet je een profiel of sectorwerkstuk maken? En vind je geschiedenis leuk? Wij kunnen je helpen bij het bedenken van een onderwerp!

Wat dacht je van:

  • De evacuatie van Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog
  • Het kerkhofoproer in 1783-1784
  • Archeologie in Arnhem
  • Vitesse
Spreekbeurt of werkstuk