Amit Palgi

Ga mee op een artistieke reis tijdens de expo Eureka!, waar verschillende jonge kunstenaars hun werk tentoonstellen. Een van deze kunstenaars is Amit Palgi. Door dans en AI te combineren in drie unieke films, neemt hij de kijker mee naar de grenzen van de menselijke verbeelding en Artifical Intelligence.

Experiment with Possibilities

Voor de eerste korte film, ‘Experiment with Possibilities’, experimenteert Amit met korte fragmenten uit al bestaande creaties en improvisaties. Door specifieke suggesties voor het AI programma – zoals patronen, zacht licht en vaporwave – bewerkt hij de fragmenten tot een nieuw kunstwerk.

“Om de mogelijkheden van de AI tool Astria te laten zien, heb ik in deze korte film verschillende gemanipuleerde video’s samen met de originele versies gemonteerd”, aldus Amit.

Experiment with Possibilities

Distortion Flow

Voor de tweede film, ‘Distortion Flow’, gebruikt Amit niet alleen de AI tool Astria, maar ook een ander soort programma. Met dit programma kan je de AI ‘leren’ hoe iemand of iets eruit zou moeten zien en kan je het vragen om op basis daarvan de video’s te manipuleren.

In deze film leert Amit aan AI om twee karakters te herkennen: een mannelijk- en een vrouwelijk personage. Deze video is een mix van de twee video’s, om zo het beeld te creëren van een fantasie over een onmogelijke ontmoeting. De kunstenaar wil op deze manier de emoties in beeld brengen, die kunnen voortvloeien uit deze fantasie.

Another Night in the Museum

Hoe creëer je een dansfilm, zonder dansers? In ‘Another Night in the Museum’ laat Amit dit zien. Door het AI-programma bekend te maken met zijn script en karakters, maakte hij een volledige korte dansfilm – zónder werkelijk bewegende dansers.

“Kennis van AI is nog beperkt, dus het was moeilijk om iets te creëren met een duidelijk artistiek statement. Daarom besloot ik video’s te maken van een danser die een museum bezoekt en ontdekt dat hij de hoofdpersoon is in alle kunstwerken. Hiermee wilde ik de (angstaanjagende) potentie van AI laten zien, wanneer deze zonder controle en door de verkeerde mensen en organisaties wordt gebruikt.”

Muziek gecomponeerd door Joep Verheijen.

Another Night in the Museum

Over Amit

Amit Palgi is een Israëlisch/Oostenrijkse interdisciplinaire kunstenaar gevestigd in Nederland. Hij studeerde dans en richt zich in zijn kunst op de intimiteit van beweging en het menselijk lichaam. Amit experimenteert graag met film en technologie, maar haalt zijn inspiratie ook uit theater en gebruikt humor waar hij dat vindt passen.

Met zijn kunst hoopt Amit een gevoel van kwetsbaarheid, empathie en gemeenschap over te brengen. In de op winst gerichte samenleving waarin we leven, probeert Amit met zijn kunst een moment te bieden om even in jezelf te keren en te reflecteren op de buitenwereld.

Creaties van Amit werden vertoond op podia en galerieën in Nederland, Spanje, New York en België zoals Theater aan de Rijn, Sala Ars Teatre Barcelona, JCC Manhattan, Vrij Paleis en Korzo. Dansfilms die hij maakt omvatten 360°-films en interactieve films, die ook werden vertoond op verschillende filmfestivals over de hele wereld, zoals Cinedans, AVDP12 en Berlin Lift-Off. Amit studeerde dit jaar (2023) af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Nederland, met een Bachelor als Danser/Maker. Daarvoor studeerde Amit aan The Maslool voor professionele dansers, Tel Aviv.

Meer weten over Amit Palgi? Bekijk zijn werk bij Eureka! en bezoek de website www.amitpalgi.com.

Terug naar Eureka.

Komende activiteiten

Eureka! 3d printen

Eureka! 3d printen

Wel eens gehoord van een 3d printer? En lijkt het jou tof om zelf iets te kunnen ontwerpen en dit ook daadwerkelijk te printen? Dan is deze cursus misschien wel wat voor jou.

29 november - 20 december
4 sessies
MakerCosmos
Taalcafé Rozet Centrum op vrijdagochtend

Taalcafé Rozet Centrum op vrijdagochtend

Er zijn drie taalcafés op vrijdagochtend in Rozet Centrum. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. Groep 1: niveau A0 - A1. Bij Maarten aan de grote tafel bij het Taalpunt op de eerste verdieping (voorkant van het gebouw).Groep 2: niveau A1 - A2. Bij Marwien aan de grote tafel bij de grote klapdeuren op de eerste verdieping (achterkant van het gebouw).Groep3: niveau A2 - B1. Bij Francis in lokaal 4.13 (vierde verdieping). Niet in de schoolvakantie! 

28 oktober - 31 juli
Rozet Centrum
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) - Inloopspreekuur Presikhaaf vrijdag 13.00 - 16.00 uur

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) - Inloopspreekuur Presikhaaf vrijdag 13.00 - 16.00 uur

Het IDO is de plek in de bibliotheek waar je gratis terecht kunt met vragen  over de (digitale) overheid. 

28 oktober - 31 juli
Rozet Presikhaaf

Terugkerende activiteiten

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Rozet Centrum
Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE