Berthine Bouman

Ga mee op een artistieke reis tijdens de expo Eureka!, waar verschillende jonge kunstenaars hun werk tentoonstellen. Een van deze kunstenaars is Berthine Bouman. Zij maakte een korte video door gebruik te maken van unieke technieken met doeken, licht en geluid.

Momenten Koesteren

Berthine laat zich voor haar kunst inspireren door het moment. Het ervaren van het hier en nu, dat is wat haar drijft. 

“Bij bepaalde momenten in je leven had je misschien het gevoel gehad dat de tijd stilstond. Misschien heb je voor het eerst de Grand Canyon gezien of ben je verliefd geworden. Deze ervaringen zijn vaak momenten die een belangrijke plek in je leven hebben. Er zijn genoeg mooie momenten en ervaringen die misschien belangrijk voor je zijn of zijn geweest, maar doordat je meestal verder kijkt, sta je daar niet altijd bij stil. Ieder moment is anders, ieder moment is een nieuwe ervaring.”

Haar video ‘Momenten Koesteren’ in deze expositie is gemaakt door gelaagdheid aan te brengen in het moment. Hiervoor maakt ze gebruik van unieke technieken met doeken, licht en geluid. “Door deze elementen te combineren, is ieder moment weer een nieuwe ervaring.”

 

Terug naar Eureka.

Momenten Koesteren

Bekijk hier een fragment van Berthines werk!