Douwe Teussink

Ga mee op een artistieke reis tijdens de expo Eureka!, waar verschillende jonge kunstenaars hun werk tentoonstellen. Een van deze kunstenaars is Douwe Teussink.

Douwe Teussink

Het project

Als ontwerper vindt Douwe het zijn verantwoordelijkheid om de complexe debatten rondom technologie en de impact ervan op de samenleving te vertalen. Dit doet hij door gebruik te maken van esthetiek, interactie, technologie en ruimte. 

Douwe vindt het belangrijk om ervoor te zorgen dat een breder publiek wordt geïnformeerd over nieuwe technologieën en hun impact, zodat meerdere perspectieven en ideeën in overweging kunnen worden genomen bij het vormgeven van de toekomst van technologie. Bovendien zullen mensen die bekend zijn met de technologie en de impact ervan ook beter toegerust zijn om weloverwogen keuzes te maken over hoe ze deze in hun eigen leven kunnen toepassen, waardoor uiteindelijk een beter geïnformeerde samenleving kan worden gecreëerd.

Het project

Over Douwe

“Als ontwerper wordt mijn identiteit bepaald door een unieke combinatie van technische expertise en creatieve visie. Ik benader design met een visionaire mentaliteit, waarbij ik me concentreer op het idee in plaats van alleen maar een plan uit te voeren. Ik ben hands-on en experimenteer en probeer liever nieuwe dingen dan alleen maar nadenken over hoe ik iets moet maken.

Deze mentaliteit is ontstaan ​​tijdens mijn stage, waar ik ontdekte dat deze aanpak mij hielp gemotiveerd te blijven en snel te bepalen of mijn ideeën succesvol waren of niet. Dezelfde aanpak heb ik toegepast tijdens mijn afstudeerproject, waarbij ik liever testte en leerde dan uitgebreid tijd te besteden aan planning. Ter ondersteuning van mijn praktijkgerichte aanpak huurde ik ook een kleine studioruimte waar ik kon experimenteren met verschillende technieken, waaronder zeefdrukken en solderen.

Terug naar Eureka.