Eureka Keramiek

Ga mee op een artistieke reis tijdens de expo Eureka!, waar verschillende jonge kunstenaars hun werk tentoonstellen. Bij Eureka Keramiek bewonder je de werken die gemaakt zijn tijdens beeldende therapie in Arnhem, Oosterbeek, Wolfheze, Enschede, Breda, Rotterdam, Spijkenisse, Capelle aan den IJssel, Purmerend en Amsterdam.  Deze groep kunstenaars bestaat uit 90 personen met diverse achtergronden en uiteenlopende culturen, identiteiten en leeftijden.

De tentoonstelling

Het gehele Eureka Keramiek project bestaat uit 90 unieke kunstwerken. Over Nederland verspreid, in verschillende ateliers, is door de kunstenaars naar deze expositie toegewerkt. Door de kunstwerken in Rozet samen te brengen, ontstaat verbinding, herkenning en hoop. Dit is waardevol. De kunstenaar is niet alléén in de uitdagingen die het leven biedt. 

Van Gucci en New York, tot fietsen, eenvoud, vriendschap en een supersprong met een pony. Laat je verrassen door de groepstentoonstelling Eureka Keramiek en voel je verbonden met de makers. Deze kunstenaars geven met symbolen en keramiek een positieve wending aan hun leven. Mogelijk vind je tijdens je bezoek inspiratie voor jouw persoonlijke opgave, of vormt de expositie het startpunt van een zoektocht naar jouw Eureka!  

De tentoonstelling

Over de kunstenaars

Klei staat bekend om haar kneedbaarheid. Na het vormen van de klei wordt het afgebakken en transformeert het  tot een krachtig kunstwerk. De kunstenaars van deze expositie tonen met vorm, structuur en kleur hun ‘Eureka’. Een symbool voor de vondst of oplossing waarmee zij het dagelijks leven volhouden of positief beïnvloeden. Zo zijn de kunstenaars niet enkel vormgevers van kunst, maar ook van hun eigen leven.   

Deze expositie is het derde samenwerkingsproject tussen Rozet en de Parnassia Groep.

 

Terug naar Eureka.