Marieke Philipsen

Ga mee op een artistieke reis tijdens de expo Eureka!, waar verschillende jonge kunstenaars hun werk tentoonstellen. Een van deze kunstenaars is Marieke Philipsen.

Over Marieke

Marieke Philipsen is visueel artiest en grafisch illustrator, tevens werkzaam bij Rozet. Ook heeft ze een eigen bedrijf genaamd ‘Black Milk Factory’. Zij ontwikkelde illustraties voor Eureka!.

Over Marieke

A.Eye

Daarnaast maakte ze het werk A.Eye, korte animaties met beelden gemaakt door kunstmatige intelligentie in combinatie met soundscapes.

Dit werk bevat de vraag die haar bezig houdt in het werken met AI programma’s zoals Midjourney en Diffusion Bee. In het contact met mensen, maar ook met dieren, ontstaat het eerste contact door de ogen. De ‘ziel’ in iemands ogen zien. Maar met name in het genereren van menselijke portretten in AI valt de ‘ziel’ vaak weg. A.Eye geeft dit weer door verder te kijken, wat zit er achter?

Haar animatie ‘A.Eye’ is gemaakt met een prompt gebaseerd op een kunstwerk van haar hand. Muziek is gemaakt in collaboratie met Kerim Safa.