Tristan de Haas / Fortu

Ga mee op een artistieke reis tijdens de expo Eureka!, waar verschillende jonge kunstenaars hun werk tentoonstellen. Een van deze kunstenaars is Tristan de Haas alias Fortu.

Tristan de Haas / Fortu

Werk

Met zijn indrukwekkende sculptuur Zwaarte won Tristan de Haas alias Fortu in de Melkweg in Amsterdam de categorie Expo in de finale van de Kunstbende 2023. Het werk verbeeldt de drukte en de druk die jongeren ervaren in de huidige tijd. De meldingen van je telefoon, apps en social media maakt dat het leven zwaarder wordt en je het gevoel krijgt dat je soms bijna smelt.

Werk

Over Tristan

“Als kunstenaar voel ik een onbedwingbare behoefte om mezelf te uiten. In een wereld waarin ik me vaak vervreemd voel, beschouw ik kunst als een herkenningspunt. Mijn werken fungeren deels als reflecties waarin ik mijn gedachtes en gevoelens probeer te vertalen naar de realiteit. Het is in het creatieve proces van kunst maken dat ik bevestiging van mezelf zoek en vind. Een manier om mezelf af en toe te verankeren in de complexiteit van de wereld, al is het maar voor een tijdje.”

 

Terug naar Eureka.