SoulCypher

HIPHOP is #streetart #turntablism #mc #breakdance met als uitgangspunt Each One Teach One. Soul is de ‘inner being’ ofwel dat wat ons allen verbindt, Cypher is ‘the circel where the exchange happens’ ofwel de plek waar energie zich manifesteert – aldus Ruben Chi.

SoulCypher

Met de #buurtjam trokken we al door de stad heen: Rozet draagt er graag aan bij om de Hiphop cultuur van de stad te supporten en zichtbaarder te maken.

Rozet faciliteert het jaarlijkse november hiphopfestival Soulcypher: op verschillende locaties in Arnhem wordt samen de kracht en essentie  gevierd van HIPHOP in al haar verschijningsvormen. Lokale én internationale artiesten, juryleden en crews vullen een weekend lang de zalen van o.a. Theater a/d Rijn, Musis & Stadstheater en Willemeen, met de kernwaarden van hiphop: love, peace, unity en having fun.

Hiphopmanifest026

Als aftrap van de jubileumeditie van het SoulCypher Festival 2022, presenteerden op 10 november @hiphophub026 met makers in het auditorium van Rozet, hoe belangrijk de hiphopscene voor Arnhem is in een schets van een manifest #hiphopmanifest026. Daar waren partners aanwezig vanuit o.a. ArtEZ, de gemeente Arnhem, Schakel025, Theater a/d Rijn met de bedoeling ook bij te dragen aan het finetunen van het manifest.

Aanwezig wethouder Cathelijne Bouwkamp met o.a. cultuur in haar portefeuille, becomplimenteerde de gepresenteerde opzet om de hiphop energieën te bundelen en zichtbaarder te maken. Ze nodigde hen uit voor een gesprek over de toekomst.

Hiphopmanifest026