Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
07 mei 2024

Aftrap Jaar van de Cultuureducatie

Aftrap Jaar van de Cultuureducatie
Klik op de foto voor een vergroting

In het schooljaar 2024-2025 is er, verspreid over het schooljaar, van alles te doen en te beleven. Zo bieden de aanbieders die in het PR8-cultuurprogramma zitten, (gratis) rondleidingen voor leerkrachten aan, kun je Phion en een voorstelling van het Stadstheater tegen gereduceerd tarief bezoeken en is er een ‘In the Spotlights!’ voor de hele school.

We trappen het Jaar van de Cultuureducatie af op 11 september 2024 in Focus Filmtheater met een netwerkmiddag voor directie, ICC-ers en leerkrachten. Save the date! 

Er wordt een “Cultuuronderwijs gerelateerde film” getoond, die inspireert, prikkelt en uitnodigt om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over het belang van cultuureducatie en de kansen hoe daarmee het onderwijs te verrijken. Focus heeft een prachtige documentaire van de Bonte Hond geboekt, waarin 8 leerlingen uit groep 8 zichtbaar maken wat 8 jaar cultuureducatie hen gebracht heeft.  

Deze groep-achters zijn de allereerste (in Almere) die hun volledige basisschooltijd kunst- en cultuureducatie hebben gehad. De film laat zien hoe kunst hun wereldbeeld bepaalt. De leerlingen staan daarmee symbool voor alle kinderen wier leven verrijkt worden door kunst en cultuur. De makers van de Bonte Hond zijn er ook en zullen na de film met de zaal in gesprek gaan.  

Voor alle activiteiten voor leerkrachten zal op de site van Rozet een inschrijfmogelijkheid komen, want de beschikbare plekken bij de verschillende activiteiten zijn beperkt. Houd daarvoor de jaarplanning PO in de gaten!
 

Deel dit item