Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
20 februari 2024

ANBO informatiebijeenkomst Belastingaangifte

ANBO informatiebijeenkomst Belastingaangifte
Klik op de foto voor een vergroting

De ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) organiseert samen met Rozet een bijeenkomst op dinsdag 19 maart tussen 10u en 12u, met als thema: Betaal niet te veel belasting!

Betaal niet te veel belasting!

Voor veel mensen ieder jaar weer een uitdaging: de aangifte inkomstenbelasting. Moet ik bijbetalen? Krijg ik wat terug? Hoe voorkom ik dat ik fouten maak? Allemaal redenen om tegen de aangifte op te zien. Geen zorgen! U kunt daarbij hulp krijgen van ANBO. Niet alleen voor uw belastingvragen, maar ook voor uw recht op toeslagen.

Tijdens deze bijeenkomst vertelt belastingexpert Alex van Scherpenzeel u hoe u kunt nagaan of u geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Daarnaast geeft hij handige en praktische tips voor het zelfstandig (en digitaal) invullen, indienen én controleren van uw belastingaangifte. U kunt aangifte doen tussen 1 maart en 30 april.

Wilt u meer weten over de aangifte Inkomstenbelasting? Over bijvoorbeeld ingehouden loonheffing als gepensioneerde? Of aftrekbare zorgkosten? Kom op dinsdagochtend 19 maart naar de Rozet aan de Kortestraat in Arnhem. De bijeenkomst is in het auditorium op de 5e verdieping om 10u. De entree is gratis, maar aanmelden is gewenst.

Ga daarvoor naar onze AGENDA en klik op de groene knop.

Een paar voorbeelden die u geld kunnen opleveren:

  • Veel gepensioneerden hebben twee inkomens naast elkaar; de AOW en het aanvullend pensioen. Eén ding is daarbij zeker; de inhouding van de loonheffing op beide inkomens klopt niet. Dat komt door het systeem van de loonheffing. Is uw totale inkomen in 2023 niet meer dan € 17.961? Dan krijgt u de volledige ingehouden loonheffing terug. Is uw inkomen wat hoger, dan kunt u een deel van de loonheffing terugkrijgen. U hoeft daarvoor alleen aangifte te doen.
  • Een ander voorbeeld gaat over de aftrekbare zorgkosten. Een flink aantal kosten die uw verzekeraar niet vergoedt kunt u als aftrekpost opvoeren. Denk aan reiskosten om uw arts, specialist of tandarts te bezoeken, de rekening van de arts, specialist of tandarts zelf, de kosten van bepaalde hulpmiddelen, of de kosten voor bepaalde diëten.
Deel dit item