27 februari 2023

Bij mij thuis op school

Bij mij thuis op school
Klik op de foto voor een vergroting

Van 4 oktober tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek. Het thema is: Bij mij thuis. Met boeken kun je het gesprek aanwakkeren om te vertellen over ieders thuis. Dat geeft inzicht in het leven van een ander. CPNB selecteerde ook dit jaar een aantal boeken die goed aansluiten bij dit thema, de zogenaamde thema-titels.

Het prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Yvonne Jagtenberg. De Arnhemse is schrijver én tekenaar van onder andere Balotje. Ze won twee keer het Gouden Penseel, voor Mijn wonderlijke oom en Hup Herman.

Schrijver in de klas!

Hoe leuk is het als schrijvers of illustrators in de klas over hun pennenvruchten komen vertellen. Veel schrijvers zijn te boeken via de Schrijverscentrale (link naar de schrijverscentrale: https://deschrijverscentrale.nl/campagnejaren/2963465). Boek je favoriete schrijvers snel, want hun agenda’s lopen snel vol tijdens de Kinderboekenweek!

Denk bijvoorbeeld aan Sanne Rooseboom. Ze is auteur van het kinderboekenweekgeschenk (link naar haar pagina op de schrijverscentrale: https://deschrijverscentrale.nl/auteurs/15611) en ook van de Ministerie van Oplossingen reeks. Ze schreef ook het spannende boek Mot en de Metaalvissers.

Of Martine Letterie https://deschrijverscentrale.nl/auteurs/14292) . Zij schreef het prachtige boek Kinderen van Ver, over vier kinderen die met hun familie moesten vluchten voor oorlog en geweld. Ze baseerde de verhalen op gesprekken met kinderen uit Syrië en Afghanistan.

Hier vind je de thematitels van CPNB. En op de site van de Schrijverscentrale vind je een uitgebreid aanbod van schrijvers en illustratoren die je kan boeken voor een bezoek aan je klas.

Deel dit item