20 februari 2023

Speerpunt Burgerschap

Speerpunt Burgerschap
Klik op de foto voor een vergroting

Minister Wiersma heeft het duidelijk gesteld: naast taal en rekenen is burgerschapsonderwijs ook heel belangrijk voor basisscholen. Rozet Onderwijs gaat daarom in 2023 en 2024 hier extra aandacht aan geven. Komend half jaar lichten we op de website Kunst en School Rozet en in de nieuwsbrieven de cultuur- en taalactiviteiten uit die bijdragen aan burgerschapsonderwijs. We zoeken kunstenaars die naar aanleiding van de vraag van scholen aanbod hebben of willen ontwikkelen dat hierbij past.

Vrijheid, gelijkheid en solidariteit

Bij burgerschapsonderwijs gaat het er om dat leerlingen leren functioneren in een diverse en democratische samenleving. Drie waarden staan centraal: vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Ze leren omgaan met verschillen en dat ze een rol hebben in de samenleving waarvan ze deel uitmaken. Een voorbeeld is het programma dat we samenstellen rondom de viering van KetiKotiJuniorArnhem. Ook andere mondiale thema’s zoals globalisering, duurzaamheid en technologie zijn onderwerp in het burgerschapsonderwijs.

Meer weten?

Wil je meer weten? Heb je aanbod dat past of wil je dat ontwikkelen? Neem dan contact op met de projectleider anneke.ingwersen@rozet.nl

Deel dit item