23 september 2022

Fietstunnel onder de Pleyroute opgeluisterd met street art

Fietstunnel onder de Pleyroute opgeluisterd met street art
Klik op de foto voor een vergroting

Cultuurmakelaar Vincent William van Rozet, organiseerde vorig jaar als eens een graffiti jam in de fietstunnel onder de Eimersingel

Tussen het Eimersweide meer en het Immerloopark, ofwel tussen Malburgen en Vredenburg, onder de N325 door, loopt een fietstunnel die om verfrissing vraagt. Twee cultuurmakelaars van Rozet, luisterden naar de vraag vanuit de wijk en hebben ondertussen toestemming van de Provincie gekregen om deze 65 meter lange tunnel te voorzien van street art en graffiti. Dat doen zij in het weekend van 1 en 2 oktober niet alleen met artiesten, maar ook met leerlingen van scholen uit omliggende wijken.

Buurtbewoner Rishi is de initiatiefnemer van deze graffiti jam; samen met meer dan twintig lokale kunstenaars én gasten uit onze buurlanden, gaan zij jammend ervoor zorgen dat de fietstunnel op 1 en 2 oktober tussen 10:00-18:00u weer een frisse uitstraling krijgt. Zij laten zich inspireren door het landschap in dit gebied, dieren die er leven en zijn vrij het natuurthema naar eigen inzicht invulling te geven.

Leerlingen van het Mozaiek en Maarten van Rossem gaan in de week voorafgaand aan de jam hun bijdrage leveren. Zij krijgen een graffiti workshop van de lokale kunstenaars van de Verfbrigade en ArtCellPaint en gaan de kopse kanten van de tunnel aanpakken. Kom vooral kijken!

Deel dit item