26 juni 2023

Kindercollege Slavernijverleden met Arend van Dam

Kindercollege Slavernijverleden met Arend van Dam
Klik op de foto voor een vergroting

Op woensdag 28 juni om 14.00 uur komt schrijver Arend van Dam naar Rozet Presikhaaf voor het Kindercollege Slavernijverleden. Hij schreef het boek 'De reis van Syntax Bosselman': drie verhalen over slavernij. Tijdens dit college gaan we in gesprek met de schrijver over zijn boek en de vraag 'Hoe gaan we om met dit lelijke stuk uit onze geschiedenis, dat niet meer uit te wissen valt?'.

Stel je voor…
Het is het jaar 1883. Het museumplein in Amsterdam. Een gigantische poort aan het begin van het terrein. Verschillende paviljoens en tenten. Je koopt een kaartje en wandelt onder de poort door het terrein op. Je loopt een tent binnen. Je ziet hutten, kleine huisjes, een half afgewerkte boot. Maar je ziet ook mensen. Ze zitten voor de hutten. Wat doen ze daar? Waar komen ze vandaan? Wat doen ze normaal als ze echt thuis zouden zijn? Komen wij nu hier om naar andere mensen te kijken..? In het boek “De reis van Syntax Bosselman” vertelt de schrijver Arend van Dam niet één, maar drie verhalen over slavernij. Op zoek naar ons verleden.

Kom naar het Kindercollege op woensdag 28 juni om 14.00 uur bij Rozet Presikhaaf. Toegang is gratis! Opgeven mag via: https://bit.ly/kindercollege-slavernijverleden.

Deel dit item