28 september 2024

Kleurrijk fietsviaduct onder de Batavierenweg

Kleurrijk fietsviaduct onder de Batavierenweg
Klik op de foto voor een vergroting

Op zaterdag de 28e werd op Nationale Burendag de verfraaide fietstunnel tussen Elden en Elderveld door wethouder Bob Roelofs officieel geopend.

Gedurende een periode van een week kwamen er meer dan 100 wijkbewoners naar het fietsviaduct om bij te dragen aan een gezamenlijke kunstwerk: leerlingen van kindcentrum De Klimboom in Elderveld en hun ouders, bewoners van AZC de Elderhoeve, topsporter in zwemmen Rob Hanou die reageerde op een online oproep en vele anderen!

Van wens naar praktijk

Het project is een initiatief van het team van Bazar 54. Zij zorgen voor spullen voor bewoners van het AZC, maar ook voor contact tussen hen en de rest van wijkbewoners uit omliggende wijken. Samen bedachten ze het plan om met behulp van kunstenaars Krista Burgers en Jonah Visser de fietstunnel op te luisteren met kunstwerken, ontworpen door al die zelfde wijkbewoners; participatie kunst is een specialisatie van deze kunstenaars. Vanwege het nabijgelegen sportcomplex werd er voor thema sport gekozen en naast het feit dat velen er elkaar door leerden kennen, sport en cultuur hier samen kwamen, is vooral de tunnel veel aantrekkelijker geworden om doorheen te fietsen.

Samen mogelijk maken

De cultuurmakelaars van Rozet zorgden er voor dat het project mogelijk werd gemaakt, de wijkmanagers van team Leefomgeving voor toestemming en reiniging voorafgaand aan het maakproces. De Lucaskerk in Elden nam met collectegeld al het eten en drinken tijdens de opening voor haar rekening én de rijke buffetten in De Elderhoeve in het kader van de Burendag.

Deel dit item