08 februari 2022

Koppige kids in Jeugdcentrum Vogelwijk

Koppige kids in Jeugdcentrum Vogelwijk
Klik op de foto voor een vergroting

Sinds januari komt Marije Tangelder wekelijks naar Jeugdcentrum Vogelwijk aan de Agnietenstraat, om daar Klarendalse kinderen hun eigenheid te laten ontdekken. Als docent gebruikt zij theater als middel om kinderen te leren samenwerken. Het werken vanuit Collectief Koppig met kinderen in de wijken, is als een team; het zijn niet zomaar theaterlessen, deelnemers dragen ook bij aan de inhoud - eigenwijs en tegendraads!

Fantaseren

Deelnemende kinderen uit de wijk tussen 7 en 12 jaar, maakten met oefeningen in overdrijven, met elkaar delen wat theater nou zou kunnen zijn en bewegen op muziek, kennis met elkaar. Voor ouders was het verboden om daar bij te zijn! Marije verklapte haar plan met de kinderen: uiteindelijk wil ze uit alle bijeenkomsten op de woensdagmiddagen een voorstelling maken waar ouderen de kinderen spelen en kinderen de ouderen, ‘een vet idee!’. De koppige kids begonnen gelijk te fantaseren over pruiken, breien, koffie drinken (maar dan thee) en ouderwetse kleding. De ouderen weten nog van niets en wij zijn nu al nieuwsgierig naar de voorstelling!

Hartje Klarendal

Collectief Koppig in Jeugdcentrum Vogelwijk wordt mede mogelijk gemaakt door Rozet Arnhem. Rozet maakt kunst en dus ook theater en daarmee talentontwikkeling, voor iedereen mogelijk. De koppige kids komen iedere woensdagmiddag om 13.30u bij Marije aan de Agnietenstraat 88. Wil je meedoen? Mail of bel Heidi, jeugdcentrumvogelwijk@gmail.com of 0611195664

Deel dit item