18 oktober 2022

Kunstcafé 55Plus, 27 oktober, Rozet

Kunstcafé 55Plus, 27 oktober, Rozet
Klik op de foto voor een vergroting

Videokunst en mediakunst, niks voor u?

Video’s op televisieschermen, grote projecties, robots, websites en technologische installaties: bijna ieder museum heeft tegenwoordig wel mediakunst in huis. Misschien heeft u zelf al kennis gemaakt met video- of mediakunst en wilt meer te weten komen over deze kunstvorm - of u heeft zin in een ontdekkingstocht door deze nieuwe beeldwereld.

In beide gevallen is dit Kunstcafé de moeite waard! Curator, kunstcriticus en schrijver Sanneke Huisman weet als geen ander te vertellen over mediakunstenaars en hun werken en de geschiedenis en rol van digitale cultuur en technologie binnen de kunstwereld.

Zij schetst de oorsprong van videokunst en de ontwikkeling tot mediakunst door de decennia heen tot de dag van vandaag – met voorbeelden van spraakmakende kunstenaars en hun werken. In het college komt naast bekende internationale kunstenaars zoals Marina Abramović ook een nieuwe generatie Nederlandse kunstenaars aan bod – denk bijvoorbeeld aan Melanie Bonajo die dit jaar Nederland op de Biënnale van Venetië vertegenwoordigt.

Sanneke heeft tijdens dit Kunstcafé haar pet als projectleider bij LIMA van het project Mediakunst op Wikipedia op. Dit is een partnerproject geïnitieerd door LIMA. De partners zijn Wikimedia Nederland, Stedelijk Museum Amsterdam, Van Abbemuseum Eindhoven, Frans Hals Museum Haarlem en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

Zij zal ook iets vertellen over dit project en hoe u, mocht u daar zin in hebben, bij kan dragen aan meer zichtbaarheid voor mediakunst!
Muziek: Kees Hilhorst, viool.

Praktische informatie

Datum: donderdag 27 oktober 2022
Tijd: 10.30u – 12.00u
Locatie: Rozet, Plein op 3
Kosten: Gratis toegang, onbeperkt koffie/thee €5,- (niet verplicht)
Deel dit item