18 oktober 2022

Kunstcafé 55Plus, 20 oktober, Sporthal De Laar

Kunstcafé 55Plus, 20 oktober, Sporthal De Laar
Klik op de foto voor een vergroting

Tessa Zoutendijk: de andere kanten van de viool

Ieder mens is een scheppend wezen! Dat is het uitgangspunt van Tessa Zoutendijk (Tilburg 1977). Zo schept zij met haar violen en loopstation een muzikale wereld die steeds weer anders kan zijn. Zij wist als jong kind al mensen te raken met haar vioolspel. Sindsdien heeft zij twee studies afgerond op het conservatorium ArtEZ; Muziektherapie (2001) en Viool Jazz & Pop. Zij werd gegrepen door de directe verbinding tussen klank en emotie die overal weer opduikt; zowel op het podium als in haar werk als muziektherapeut, muziekdocent en workshopleider. Folk en wereldmuziek liggen Tessa het meest na aan het hart. Zij combineert dat graag met improvisatie en het gebruik van elektronica en effecten.

Er komen verschillende stijlen langs, van klassiek tot rock, van folk tot moderne muziek. Er zal uitleg gegeven worden over de verschillende violen, de streektechnieken en de effecten die gebruikt worden. U wordt uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de keuken van de componist. Hoe ontstaat muziek? En wie weet levert u er zelf ook wel een bijdrage aan!

Tessa Zoutendijk speelde in talloze groepen in het binnen- en buitenland. Komende jaar speelt ze mee in de tour “So Long Cohen” met cabaretier Ernest Beuving. Voor meer informatie zie: www.tessazoutendijk.nl

Praktische informatie

Datum: donderdag 20 oktober 2022
Tijd: 10.30u – 12.00u
Locatie: Sporthal De Laar, Brabantweg 115
Kosten: Gratis toegang, onbeperkt koffie/thee €5,- (niet verplicht)
Deel dit item