09 februari 2022

Lampje erop: Theatrale talkshow over ‘gewone’ mensen met een bijzonder verhaal over “die ene dag”.

Lampje erop: Theatrale talkshow over ‘gewone’ mensen met een bijzonder verhaal over “die ene dag”.
Klik op de foto voor een vergroting

Op 24 februari is de nieuwe editie van de talkshow Lampje Erop. Interviewer en theatermaker Wendelien Wouters gaat met mensen in gesprek over Die ene dag… waarop alles anders werd.

Arnhemse Mijndert vertelt over die ene dag waarop hij zijn carrière als beleggingsspecialist aan de wilgen hing en schipper werd. Sanne verloor haar 28-jarige vriendin en vertelt over die ene dag waarop ze haar vriendin voor het laatst zag. Ze leest ook voor uit de dichtbundel die ze er over schreef. Met Remco praat Wendelien over die ene dag waarop hij besloot zijn leven te tatoeëren. Jet blikt terug op die ene dag waarop haar lichaam uitschakelde, hetgeen leidde tot het drastisch nieuw vormgeven van haar leven. Wendelien spreekt ook Loes wiens lever acuut faalde. Nét op tijd ontving ze een donororgaan….

Wendelien werkt in het hele land als dagvoorzitter in allerlei branches. Met Lampje Erop maakt ze haar droomprogramma: een unieke, intieme bijeenkomst met verhalen die raken. “Ik interview in een setting waarin ook muziek, kunst en beeld een rol hebben. Mijn gasten spelen de hoofdrol in een beleving die geregisseerd is én in het moment ontstaat. ‘Lampje erop en niks meer aan doen’, zeggen wij theatermakers dan.” Donderdag 24 februari is de start van een reeks Lampje erop avonden die Wendelien in co-productie met Rozet ontwikkelt. Rozet maakt tevens een podcast van de verhalen die verteld worden.

Deel dit item