29 april 2022

Logo Samen voor Taal

Logo Samen voor Taal
Klik op de foto voor een vergroting

Een groot aantal organisaties in Arnhem streeft ieder op eigen wijze naar een taalrijke thuisomgeving voor alle Arnhemse kinderen. Hierbij zoeken de organisaties de samenwerking met ouders en met elkaar. Om dit gezamenlijke streven onder de noemer ‘Samen voor Taal’ nog beter zichtbaar te maken, is er nu een logo ontwikkeld.

De gekleurde tekstballonnen symboliseren ‘het gesprek’. Je kunt denken aan gesprekken tussen de professionals en ouders, tussen de ouders en kinderen, maar ook tussen professionals onderling. De kleuren verwijzen naar de kleuren van de zeven stappen van Thuis in Taal, het programma dat we in Arnhem uitvoeren. Het driehoekje aan de tekstballon verwijst ook naar de zeven stappen en naar de driehoek kind – ouder – leerkracht. In de letters van Samen voor Taal zie je groei, de letters worden steeds dikker. Dat symboliseert de groei die je krijgt als je opgroeit in een taalrijke omgeving. Het logo is ontwikkeld door Ingrid Wielema, grafisch vormgever en beroepskunstenaar in de klas.

Naast het logo is er nu ook een Facebookpagina en een webpagina voor Samen voor Taal. Beide pagina’s en het logo kunnen worden gebruikt voor en door alle partnerorganisaties als het gaat om nieuwtjes, activiteiten, programma’s rondom Samen voor Taal.

Meer informatie

Deel dit item