07 september 2022

Maakonderwijs is ook in 2022 speerpunt voor het onderwijs

Maakonderwijs is ook in 2022 speerpunt voor het onderwijs
Klik op de foto voor een vergroting

Het speerpunt van Rozet voor onderwijs in 2022 is Maakonderwijs. Wil je gastlessen van een kunstenaar/maker in de klas inkopen? Verschillende kunstenaars/makers bieden laagdrempelige workshops voor alle klassen die je vanaf september 2022 voor een lage prijs of zelfs gratis kan inkopen. Van lichtlab, schimmenspellen, knikkerbanen tot geluidsmachine of pixelkleden maken. Maak maar!

In Maakonderwijs gaan leerlingen aan de slag met de wondere wereld van kunst, techniek en technologie. Dat alles samengebracht in gangbare onderwijs thema’s, zoals architectuur of hergebruik.

Groep 5 t/m 8
In een nauwe samenwerking met Arnhemse scholen en kunstenaars zijn zes projecten tot stand gekomen die jouw school kan aanvragen. Met titels als Hermachine, Pixelkleed, Digidracht in drukland, Geluidmachine en Architectuur sluiten ze aan op thema’s als verre landen, grote uitvinders, duurzaamheid en bouwen de stad. Door te werken met analoge technieken gaan leerlingen ‘maken’ en worden ze producent in de digitale wereld van soundscapes, augmented reality, animatie en 3D-modelling.

Bij (nieuwe) projecten van De Kunst van Maken is nog ruimte voor testscholen! Neem hiervoor contact op met tjeerd.kootstra@rozet.nl

Groep 1 t/m 4
Wil je Maakgastlessen in de groepen 1 t/m 4? Bijvoorbeeld schaduwspel of een lichtlab bouwen? Word dan een testschool en krijg de eerste workshops gratis. Neem hiervoor contact met anneke.ingwersen@rozet.nl

Ontwikkelkaarten
Wil je zelf Maak-lessen leren ontwikkelen? We ontwikkelen een nieuwe set voor maakonderwijs van de ‘Ontwikkelkaarten voor kunstlessen in het basisonderwijs‘. Je ziet hier in een oogopslag wat de belangrijkste doelen en werkvormen van Maakonderwijs in het basisonderwijs zijn. Ook kun je een bijpassend ontwikkeltraject binnen CmK hiervoor aanvragen.

Een voorproefje en/of testschool worden?
Op de ICC-Netwerkdag op 21 september 2022 kun je kennismaken met een van de vele projecten Maakonderwijs. En op 1maart 2023 organiseren we een conferentie Maakonderwijs Kunst en Techniek.

Deel dit item