Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
05 april 2024

Macramé van A tot Plint en Zuid

Macramé van A tot Plint en Zuid
Klik op de foto voor een vergroting

Onder in de flat van het Brandenburgseplein in Immerloo zit De Plint; een ontmoetingsplek waar bewoners terecht kunnen voor koffie, gezelligheid en leuke activiteiten. Precies een jaar geleden is daar de Macraméclub gestart onder begeleiding van kunstenares Carolien Evers, mogelijk gemaakt door het aanjaagbudget van de cultuurmakelaar van Rozet. Het voegde duidelijk iets toe aan de ontmoetingsplek en de eerste vier macramé workshops kregen een vervolg met acht lessen. Nu is nogmaals met zestien bijeenkomsten verlengd.

Met skills naar de bibliotheek

In een jaar tijd hebben de deelnemers behoorlijk wat skills ontwikkeld, en deze delen ze graag met andere creatievelingen in de buurt. Tijdens het cultuurfestival ‘Van A tot Zuid’ van 21 t/m 23 maart in winkelcentrum Kronenburg, ging de macraméclub met al hun materialen op pad naar Rozet bibliotheek. Daar kon iedereen die maar wil plaatsnemen en meedoen.

Specialisten

Bekende gezichten van De Plint, Hans, Carla en Mireilla die ondertussen specialisten zijn geworden en al prachtige plantenhangers hebben gemacrameed, spraken voorbijgangers aan om samen met hen ook iets moois te maken. Ze hadden Carolien bijna niet meer nodig om uit te leggen hoe macramé werkt. Er volgden ontmoetingen, gezelligheid en vooral uitnodigingen om het binnenkort in te richten terras van De Plint te komen bezoeken. Dat zal waarschijnlijk uitgebreid met macramé worden gedecoreerd!

Lijkt het je ook leuk en gezellig om samen aan de slag te gaan met macramé in De Plint? De macramélessen zijn elke woensdag van 10:00 – 13:00 uur tot en met 15 mei. Loop gerust eens binnen, de koffie staat klaar en we hebben voldoende materiaal.

De Plint – Brandenburgseplein 471

Deel dit item