30 maart 2023

Manga’s toegevoegd aan bibliotheekcollectie!

Manga’s toegevoegd aan bibliotheekcollectie!
Klik op de foto voor een vergroting

YEAH, eindelijk is het zover: we hebben manga’s in Rozet! Huh, mango’s? Nee, manga’s! Een manga is een Japans stripverhaal, momenteel enorm populair onder jeugd. Oorspronkelijk dus uit Japan, maar nu ook overgewaaid naar met name de Verenigde Staten én naar Rozet.

De eerste Japanse mangatekenaar stamt al uit de 11e eeuw, maar na de Tweede Wereldoorlog werd manga pas echt populair. Er zijn een aantal belangrijke dingen die je moet weten vóórdat je kan beginnen aan jouw eerste manga, namelijk:

  1. In Japan lezen mensen van achteren naar voren en van rechts naar links. Dit geldt dus ook voor de manga’s!
  2. Ondanks de mooie, gekleurde covers van manga’s zijn de strips zelf altijd in zwart-wit, met soms de kleur rood, om te laten zien dat het bloed is. Dat is nog zo’n verschil: wij vinden strips met veel bloed niet geschikt voor kinderen, maar in Japan zien ze dit juist als fantasie. Dit betekent niet dat alle manga’s vol staan met geweld; er zijn bijvoorbeeld ook romantische manga’s, zoals Ima Koi: Now I’m in Love.
  3. Alle manga’s in onze collectie zijn Engelstalig. Er bestaan op dit moment namelijk geen Nederlandstalige manga’s.

Vanaf vandaag vind je de manga’s in al onze vestigingen (niet in de Rozetjes), dus wees er snel bij! We hebben momenteel 10 series in onze collectie, namelijk:

In de meivakantie wordt er een workshop manga tekenen voor jeugd georganiseerd; houd onze website in de gaten om je hier binnenkort voor aan te melden!

Deel dit item